اگر داراری یک فرزند هستید بهتر است درباره خصوصیات آنان بیشتر بدانید و این که تک فرزندی چه پیامدهای اخلاقی با خود به همراه دارد!
مطالعات علمی نشان داده خانوادههایی که تنها یک فرزند دارند وقت بیشتری را به بازی با کودک و برقراری ارتباط با او صرف میکنند و میزان کودکآزاری و مراجعه به مراکز سلامت روان در این خانوادهها کمتر است.
دکتر جمشید بیگدلی روانشناس بالینی کودک و نوجوان ضمن اشاره به این موضوع که تکفرزندان مهارتهای کلامی بهتری دارند ادامه داد: «تکفرزندان مسئولیتپذیرتر بار میآیند و چون وقت بیشتری را با بزرگترها سپری کرداند با توقعات آنها آشناترند و در مدرسه بهتر متوجه خواسته معلم میشوند».
این استاد دانشگاه تاکید کرد: «تکفرزندان در مقایسه با چند فرزندان در مدارج اجتماعی درجه بالاتری را کسب میکنند». دکتر بیگدلی ضمن اشاره به نگرانیهای والدین کودکان تک فررزند گفت: «تکفرزندها دوستیهای صمیمی و عمیقی برقرار میکنند. آدمهای وابستهای نیستند و مستقل بار میآیند و در معاشرتهای اجتماعی و دوستیابی موفق هستند».
در عین حال این مشاور کودک و نوجوان در رابطه با تلههای فرزند پروری به والدین هشدار داد و گفت: «از لحاظ تربیتی برآورده کردن تمام خواستههای کودک اشتباه است. نادیده گرفتن رفتار نامناسب کودک و تسلیم شدن در مقابل او یا توقعات بسیار زیاد از کودک داشتن و جریمهها سنگین در نظر گرفتن، همچنین وابسته کردن بیش از حد فرزند به خود یا تبدیل او به فردی برای رسیدن به آرزوهای دست نیافته پدر و مادر کار نادرستی است».