کمبود ویتامین D ، توانایی فرد و سیستم ایمنی را جهت از بین بردن میکروب ها و سلول های سرطانی، تحت تأثیر قرار می دهد. رشد استخوانی ، استحکام استخوانها و دندانها ، سلامت استخوان در دوران کهنسالی و عدم ابتلا به استئوپروز یا پوکی استخوان همه به دلیل تاثیر ویتامینD در حفظ تعادل کلسیم و فسفر است.
– كمبود آن باعث وقفه در تثبيت نمكهاي كلسيم در بافتها ميگردد و باعث راشيتيسم ميشود.
– ويتامين D باعث ميشود كه كلسيم از ديواره روده وارد خون شود.
– ويتامين D باعث كاربرد صحيح كلسيم، فسفر در بدن ميگردد.
– باعث محكم شدن استخوان و شكستگيهاي استخوان و از كرم خوردگي دندان جلوگيري ميكند.
– ويتامين D چون در بدن ميماند و ذخيره ميگردد بايد با احتياط مصرف گردد اگر فقط با تجويز پزشك باشد بهتر است.
– ازدياد ويتامين D در بدن باعث استفراغ و دردهاي شكمي ميگردد.
– ويتامين D در بيشتر گياهان وجود ندارد.
– ويتامين D مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي عفوني زياد ميكند البته به همراه ويتامين C.
– كمبود ويتامين D باعث تشنجهاي شديد ميگردد.
– كمبود ويتامين D سل پوستي و نارسايي كار غده تيروئيد را بوجود ميآورد.
– ويتامين D نقش اساسي در سلامت ناخنهاي شما دارد.
– همانطور كه بدون ويتامين A چشمان سالمي نخواهيد داشت بدون ويتامين D استخوان سالمي نخواهيد داشت.
– ويتامين D در معالجه ورم ملتحمه چشم كمك ميكند.
– درجذب ويتامينها كمك ميكند.
– در جذب ويتامين A كمك مي كند.
– آلودگي هوا باعث از بين رفتن ويتامين D ميشود.
– ويتامين D از ورم دست و پا جلوگيري ميكند.
– كمبود ويتامين D باعث پيچيدگي عضلات ميگردد.
– ويتامين D براي رفع چين و چروك پوست مفيد است در كرم با ويتامين A مصرف شود طبق نظر پزشك.
– از سفيدشدن مو جلوگيري ميكند.
– خشكي پوست و جوشهاي صورت را برطرف ميكند.
– خانمهاي حامله نياز بيشتري به ويتامين D دارند البته طبق نظر پزشك.
– موجب تقويت قواي مغزي و فكري ميگردد.
– ويتامين D در روغن جگر ماهي، جوانه گندم، ميگو، شير، جگر گوساله، كاكائو، ماهي آزاد كه مقدار زيادي ويتامين D دارد، زرده تخممرغ، خامه تازه، روغن زيتون، روغن نارگيل، خرما، مغز قلم گاو، گوسفند، گوساله و ماهي ساردين يافت ميشود.