محققان در تحقیق جدید دریافته اند در رژیم های غذایی به جای استفاده از نان از گوشت استفاده شود که هم طول عمر بیشتر و هم سلامتی افزایش یابد. این نظریه جدید بر خلاف نظریه های محققان این فکر را ایجاد می کند شاید یک رژیم غذایی کم پروتئین و پر کربوهیدرات، برای افزایش طول عمر و مبارزه با چاقی مفیدتر باشد.
مطالعات قبلی پی نشان دادهاند که هورمون FGF21 در کاهش اشتها، متعادل کردن سوخت و ساز بدن، تقویت دستگاه ایمنی و افزایش طول عمر نقش مهمی دارد. همچنین این هورمون کاربرد درمانی برای دیابت هم دارد. اما درباره اینکه این هورمون در بدن ما چگونه ترشح و آزاد میشود، اطلاعات کمی داریم.
حالا محققان دانشگاه سیدنی پی بردهاند که رژیمهای غذایی پر کربوهیدرات و کم پروتئین بهترین روش برای افزایش سطح FGF21 در موشها هستند.
«سامانتا سولون»، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: «علیرغم محبوبیت رژیمهای غذایی سرشار از پروتئین، تحقیقات ما نشان میدهد که با افزایش سن، دقیقا برعکس آن برای ما مفید است. یعنی رژیم غذایی کم پروتئین و پر کربوهیدرات برای سلامتی ما در سنین بالاتر و افزایش طول عمر بیشترین سود را دارد.»
«افزایش میزان هورمون FGF21 به تعادل میان پروتئین و کربوهیدرات بستگی دارد و این تعادل هم برای کنترل میزان اشتها نسبت به پروتئین اهمیت دارد.»
این یافتههای جدید محققان را یک قدم به نحوه ساز و کار FGF21 نزدیکتر میکند و نحوه استفاده از آن به افراد کمک میکند که بیشتر عمر کنند و زندگی سالمتری داشته باشند.
در این تحقیق ۲۵ رژیم غذایی با میزان پروتئین، کربوهیدرات، چربی و محتوای انرژی متفاوت روی موشها آزمایش شد.
منبع : دیجی مگ