از پزشک متخصص در زمینه اورولوژی وقت بگیرید و قصد پدر شدن خود را با او در میان بگذارید. اگر بیماری خاصی دارید، داروی خاصی مصرف می کنید، و یا مشکلاتی در دستگاه تناسلی خود دارید ( بیماری های پوستی، نعوض، انزال، و …) حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.معاینات پزشکی
یک سری معاینات پزشکی باید انجام شود تا بتوان از سلامت فیزیکی شما مطمئن شد. با انجام این معاینات، مشکلات احتمالی تأثیرگذار در بارداری نظیر واریکوسل، عفونت در دستگاه تناسلی، مشکلات پروستات یا اوریون، و … مشخص خواهد شد.بررسی تاریخچه پزشکی خانوادگی خود و همسرتان
می توانید برای این مورد از خانواده خود کمک بگیرید. از آن ها بپرسید آیا بیماری هایی نظیر سندرم داون، کم خونی سلول های داسی شکل، فیبروکیستیک، بیماری تاری ساکس و اختلالات خونریزی در خانواده یا اقوام وجود داشته است؟ آیا کسی دچار عقب ماندگی ذهنی، یا دیگر اختلالات از این قبیل و کند بودن سرعت رشد بوده است؟ آیا کسی با نقص عضو (ظاهری یا درونی) متولد شده است؟ با دانستن این اطلاعات احتمالاً پزشک یک سری آزمایشات ژنتیک برای شما تجویز خواهد کرد.
احتیاط در مصرف دارو و مکمل
برخی از داروها ممکن است مشکلات ناباروری ایجاد کنند. به همین خاطر ضروری است لیستی از داروها و مکمل هایی که مصرف می کنید را به پزشک خود ارائه دهید. هرگونه داروهای استروئیدی و هورمونی، برخی از داروهای فشار خون بالا، برخی از آنتی بیوتیک ها، داروهای مخصوص درمان بعضی از بیماری ها نظیر عفونت های قارچی، کولیت اولسراتیو، بیماری کرون، زخم معده و تشنج و … از جمله این داروها هستند. لازم به ذکر است اثر داروهای استروئیدی آنابولیک که در پرورش اندام مورد استفاده قرار می گیرند، بر روی کوچک شدن بیضه ها و کاهش اسپرم ها ثابت شده است.
بررسی خطرات و مشکلات بالقوه پیرامون
مواد شیمیایی مانند آفت کش ها، حلال های آلی، فلزات سنگین، و … می توانند بر روی تعداد و کیفیت اسپرم ها و حتی عملکرد دستگاه تناسلی اثر سوء داشته باشند. برخی از این مواد حتی می توانند باعث تغییر ترکیب اسپرم و در نهایت باعث نقص در هنگام تولد نوزاد شوند. سعی کنید حداقل 3 ماه پیش از اقدام به بارداری تماس خود را با این گونه مواد شیمیایی کم و یا قطع کنید. اگر در محل کار خود در معرض این گونه مواد شیمیایی هستید، پزشک خود را در جریان بگذارید. فعالیت هایی نظیر ساخت سفال، مدل، پنجره های شیشه ای، تعمیر خودرو، نقاشی، کار کردن با چسب های غیر آبکی، رنگ و فلزات سنگین همگی شما را در معرض مواد شیمیایی مضر قرار می دهند.
مصرف مواد غذایی سالم
اگر فکر می کنید فقط مادر باید برای سلامت جنین غذای سالم بخورد و شما می توانید کماکان به فست فود، چیپس، وغذای چرب خوردن خود ادامه دهید سخت در اشتباهید. تغییر برنامه غذایی هم برای پدر و هم برای مادر توصیه شده است. با داشتن یک برنامه غذایی سالم اسپرم های سالم و با کیفیت بهتری تولید خواهید کرد.
فولیک اسید
بنا بر مطالعات انجام شده، تغذیه ضعیف می تواند تعداد و کیفیت اسپرم ها را تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال هرچه میزان فولیک اسید در مردان کمتر باشد، اسپرم کمتری تولید می شود. مردانی قصد پدر شدن دارند روزانه به 400 میکروگرم فولیک اسید نیاز دارند. در صورت داشتن یک برنامه غذایی کامل و سالم که شامل تمام گروه های غذایی باشد، این مقدار فولیک اسید تأمین می شود. در غیر این صورت با مشورت پزشک می توان از مکمل های فولیک اسید یا مولتی ویتامین استفاده کرد.
حذف برخی تفریحات و فعالیت ها
آب داغ و یا جکوزی به دلیل گرما می تواند باعث کاهش تعداد اسپرم ها شوند. دوره زمانی مورد نیاز برای بازسازی اسپرم ها حداقل 3 ماه است. به همین خاطر سعی کنید 3 ماه پیش از اقدام به بارداری از وان داغ و یا جکوزی اجتناب کنید. هرچند اکثر مردان استحمام با آب خنک را ترجیح می دهند.