d3b87339-2aac-4195-befd-a7f42a831c5f

بوتولیسم از جمله کشنده ترین مسمومیت هاست.این سم روی سیستم عصبی فرد اثر می گذارد.اما مواد غذایی چگونه با این سم آلوده می شوند.در صورتی که موادی مانند سوسیس ، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی در شرایط نامناسب نگهداری شوند و به صورت غیر بهداشتی تولید گردند می توانند حاوی این سم باشند.

نخستین علامت بوتولیسم اطفال، یبوست است که متأسفانه چندان مورد توجه والدین قرار نمی‌گیرد. والدین کمتر کودک خود را به خاطر یبوست نزد پزشک می‌برند تا این‌که سایر علائم مانند خواب‌آلودگی، نخوردن غذا، تغییر صدا و در نهایت از دست دادن کنترل سر ظاهر می‌شود.

همچنین تاربینی (دوبینی)، ضعف عمومی، اختلالات بلعی و تنفسی که می‌تواند منجر به مرگ شود، از دیگر علائم بوتولیسم است.

وی اظهار کرد: علایم و نشانه های بوتولیسم به صورت تاخیری (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می شود.

وی، اسهال  را از شایعترین نشانه در بسیاری از مسمومیت‌های غذایی بیان کرد و افزود: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و فرو رفتگی و زنگ زدگی مشاهده می شود خودداری کنید.

 

وی مسمومیت با گیاهان را یکی از شایع ترین علل بروز مسمومیت های اتفاقی در کودکان در جهان عنوان کرد و گفت: در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه ها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری کنید، کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می شود.

دکتر حنیفه افزود: در صورت بلعیدن قسمت های مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان و یا هر گونه مسمومیت دارویی، حتمآ با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره 1490 و 190 تماس بگیرید

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

منبع:سیمرغ