شاید شما نیز در مجالت و یا رسانه ها ، اسم این چای یعنی کامبوچا را شنیده باشید. یکی از مواد غذایی که امروزه در لیست بهترین غذا های سلامت شناخته شده است. این چای نسبت به چای های معمولی تفاوت های زیادی دارد.
شاید تا به حال اسم کامبوچا را نشنیده باشید، احتمال اینکه آن را چشیده باشید هم زیاد نیست. این چای جدید بویی شبیه زنجبیل دارد و طعم آن را به شیوه های مختلف توصیف کرده اند؛ از شبیه بودن به سرکه سیب گرفته تا چای با کمی عسل و حتی تارت سیب.
در این مطلب سعی می کنیم همه چیزهایی را که باید قبل از نوشیدن این چای بدانید را برای تان بیاوریم.
شاید اسم کامبوچا را هم نشنیده باشید، اما فکر نکنید که این چای همین دیروز پیدا شده است. براساس تحقیقات انجام گرفته، اولین رد پای این چای در تاریخ در چین حدود ۲۰۰۰سال قبل بوده است. براساس متون قدیمی چینی، این چای در درمان بیماری های مزمن التهابی مثل آرتریت و دردهای استخوانی و نیز درمورد افراد مبتلا به بیماری های بسیار سخت و در حالت شدید (مثلا مبتلایان به سرطان) به کار گرفته می شد. در قرن هجدهم و نوزدهم هم پزشکان شاخه های مختلف طب سنتی در چین از این چای برای رفع آکنه، کمبود انرژی و خستگی مزمن، کاستن فشارخون، سردردهایی با علت نامشخص و یبوست استفاده می کردند.
برخلاف تصور، درست کردن کامبوچا در خانه اصلا کار سختی نیست، برای درست کردن این نوشیدنی شما به چای (سیاه یا سبز)، شکر و البته مقداری قارچ و باکتری نیاز دارید. تعجب کردید؟ این میکروب ها برای سلامت بدن ضرری ندارند و حتی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. درواقع اصلا قسمت جالب این چای همین قارچ ها و باکتری هاست. شیوه خانگی درست کردن این چای هم این طور است که ماده اولیه قارچ، «کشت مادر» با مقداری چای خشک سیاه یا سبز مخلوط می شود، سپس به این مخلوط اندکی آب اضافه شده و برای مدت ۱۰روز نگهداری می شود، طی این ۱۰روز یک لایه نسبتا ضخیم از قارچ و باکتری روی این چای شکل می گیرد و پس از تکمیل این چرخه، لایه روی چای برداشته می شود تا برای ساختن چای های بعدی از آن استفاده شود و نوشیدنی زیر آن هم به عنوان «چای کامبوچا» مصرف می شود.
درحال حاضر بسیاری از قهوه خانه ها، کافی شاپ ها و رستوران ها در سراسر جهان چای کامبوچا را در منوی غذایی خود ارائه می دهند. بعد از کفیر، سرکرات و کیمچی حالا کامبوچا به جدیدترین محصول «پروبیوتیک» در جهان بدل شده است و بسیاری از بازیگران مشهور دنیا و سرآشپزهای رستوران های معروف جهان به آن متمایل شده اند. طرفداران این چای معتقدند که این نوشیدنی سرشار از میکروارگانیسم هایی است که شبیه «باکتری های خوب» داخل روده انسان هستند.
با این همه تعریف مشخص است که تمایل زیادی در سراسر جهان برای این محصول وجود داشته باشد، اما نکته مهمی که باید درنظر گرفته شود این است که موارد متعددی گزارش شده که تلاش برای ساختن کامبوچا در خانه باعث آلوده شدن نوشیدنی به میکروب ها و قارچ های مضر و بیماری زا شده است. درواقع گذاشتن یک نوشیدنی و یک ماده غذایی در هوای آزاد برای مدت ۱۰روز احتمال آلوده شدن آن را بالا می برد. درست کردن کامبوچا در ظروف سرامیک از همه خطرناک تر است چراکه اسید موجود در کامبوچا با سرامیک ترکیب می شود و سمی خطرناک آزاد می کند. از طرف دیگر میزان قند این نوشیدنی هم یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن دقت کنید، درست است که میزان قند معمول در این نوشیدنی بالا نیست اما اگر روزی چند نوشیدنی کامبوچا بنوشید قندخون تان ممکن است به مقدار زیادی بالا برود و این در افراد دیابتی یا افرادی که در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، بسیار مهم است.
اول بدانید بعد بنوشید
چای۲هزار ساله
چای کپک زده دوست دارید؟
به جنگ سرماخوردگی بروید
وقتی چای معجزه آسا شما را بیمار می کند
بسیار جالب