از کالری و ارزش تغذیه ای انجیر چه میزان اطلاع دارید این میوه چه میزان کالری برای بدنمان به همراه دارد؟ برای سوزاندن کالری انجیر به چه مدت زمان ورزش نیاز داریم؟
هر عدد انجیر حاوی چه مقدار کالری برای بدنمان است؟توصیه های متخصصین درباره انجیر چیست؟مصرف این میوه چه خاصیت های درمانی برای بدنمان به همراه دارد؟ توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید:
خواص انجیر؛ از بهبود سلامت قلب تا مدیریت قندخون
انجیر میوه ای منحصر به فرد سرشار از دانه های ریز و دارای پوست بنفش یا سبز رنگ خوراکی است. گوشت این میوه آن صورتی رنگ با طعم ملایم و شیرین است. انجیر و برگ های آن سرشار از مواد مغذی بوده و انواع مختلفی از مزایای را برای سلامتی هدیه می دهد.
انجیر باعث هضم سالم، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و کنترل در سطح قند خون می شود. به گزارش هلث لاین، در این مقاله انجیر از نظر ارزش غذایی و مورد بررسی قرار می گیرد.
میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم انجیر تازه ۷۴ کیلو کالری انرژی
میزان پیاده روی برای سوزاندن انرژی این غذا= ۲۶ دقیقه و ۷ ثانیه
- میزان انرژی به ازای هر ۱۰۰ گرم انجیر خشک ۱۰۷ کیلو کالری انرژی
- میزان کالری به ازای هر عدد انجیر ۲۵ کیلوکالری انرژی
میزان پیاده روی برای سوزاندن انرژی این غذا= ۸ دقیقه و ۵۰ ثانیه
ارزش غذایی انجیر
انجیر تازه مواد مغذی زیاد و کالری کمی دارد که آن را به یک افزودنی عالی در رژیم غذایی سالم تبدیل می کند. یک عدد انجیر تازه با وزن تقریبی حدود 40 گرم حاوی:
- کالری: 30
- پروتئین: 0 گرم
- چربی: 0 گرم
- کربوهیدرات: 8 گرم
- فیبر: یک گرم
- مس: 3 درصد از ارزش روزانه
- منیزیم: 2 درصد از ارزش روزانه
- پتاسیم: 2 درصد از ارزش روزانه
- ریبوفلاوین: 2 درصد از ارزش روزانه
- تیامین: 2 درصد از ارزش روزانه
- ویتامین B6: 3 درصد ارزش روزانه
- ویتامین K: 2 درصد ارزش روزانه
یک عدد انجیر متوسط 2 اینچی حاوی موارد زیر است:
- کالری: 37
- چربی: 0 گرم
- کلسترول: 0 میلی گرم
- سدیم: یک میلی گرم
- کربوهیدرات: 10 گرم
- فیبر: یک گرم
- قند: 8 گرم
- پروتئین: 0 گرم
انجیر تازه حاوی مقداری کالری و قند طبیعی است، اما خوردن چند عدد از آن یک میان وعده مناسب و کم کالری محسوب می شود. از سوی دیگر، انجیر خشک سرشار از قند و کالری است زیرا قند میوه ها هنگام خشک شدن غلیظ می شود.
علاوه بر این، انجیر حاوی مقادیر کمی از انواع مواد مغذی است به ویژه سرشار از مس و ویتامین B6 است. مس به عنوان یک ماده معدنی حیاتی در چندین فرآیند بدن از جمله متابولیسم، تولید انرژی، تشکیل سلول های خونی، بافت های همبند و انتقال دهنده های عصبی نقش دارد.
ویتامین B6 یکی از ویتامین های اصلی برای کمک به بدن پروتئین رژیم غذایی را تجزیه کرده و پروتئین های جدید ایجاد می کند، همچنین نقش مهمی در سلامت مغز ایفا می کند.
بیشتر بخوانید:آیا حاملگی در دوران یائسگی امکان پذیر است؟
فواید انجیر برای سلامتی
انجیر فواید بسیاری برای سلامتی از جمله سلامتی دستگاه گوارش، قلب و مدیریت سطح قند خون دارد.
انجیر سلامت دستگاه گوارش را ارتقا می دهد
انجیر مدت هاست به عنوان یک درمان خانگی یا یک درمان جایگزین برای مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده می شود زیرا فیبر موجود در آن با نرم کردن و افزودن فله به مدفوع باعث کاهش یبوست می شود و به عنوان یک پروبیوتیک یا منبع غذایی برای جمعیت باکتری های سالم روده به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
در مطالعات فاز حیوانی عصاره یا رب میوه انجیر به سرعت حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش، کاهش یبوست و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند کولیت اولسراتیو کمک می کند.
یک مطالعه روی 150 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با یبوست (IBS-C) نشان داد افر ادی که حدود 4 عدد انجیر خشک معادل 45 گرم در روز مصرف کردند کاهش قابل توجهی در علائم از جمله درد، نفخ و یبوست را در مقایسه با گروه شاهد تجربه کردند.
علاوه بر این، مطالعه ای مشابه روی 80 نفر نشان داد مکمل حدود 300 گرم رب میوه انجیر به مدت 8 هفته به صورت روزانه به طور قابل توجهی یبوست را در مقایسه با گروه کنترل کاهش می دهد.
انجیر سلامت عروق و قلب را بهبود می بخشد
انجیر فشارخون و سطح چربی خون را بهبود می بخشد که ضمن کمک به بهبود سلامت عروق خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. مطالعه ای نشان داد عصاره انجیر باعث کاهش فشار خون در موش های دارای فشار خون طبیعی، همچنین گروهی که سطح بالایی دارند، شده است.
علاوه بر این، مطالعات در فاز حیوانی بهبود کلسترول تام، کلسترول خوب و تری گلیسیرید را هنگام مصرف مکمل با عصاره برگ انجیر نشان داده است.
با این حال، در یک مطالعه 5 هفته ای روی 83 نفر با کلسترول بد بالا، محققان خاطرنشان کردند افرادی که روزانه حدود 14 عدد انجیر خشک معادل 120 گرم به رژیم غذایی خود اضافه می کنند در مقایسه با گروه کنترل هیچ تغییری در سطح چربی خون ندارند. برای درک بهتر رابطه بین انجیر و سلامت قلب به مطالعات بیشتری در فاز انسانی نیاز است.
انجیر به مدیریت سطح قند خون کمک می کند
مطالعه ای از سال 1998روی 10 فرد مبتلا به دیابت نوع 1 نشان داد خوردن چای برگ انجیر همراه با صبحانه نیاز انسولینی آنها را کاهش می دهد. در ماه نوشیدن چای برگ انجیر دوز انسولین آنها را حدود 12 درصد کاهش داد.
علاوه بر این، نتایج مطالعه ای اخیر نشان می دهد نوشیدنی های حاوی دوز بالای عصاره میوه انجیر دارای شاخص گلیسمی کمتری (GI) نسبت به نوشیدنی های فاقد عصاره میوه انجیر است یعنی این نوشیدنی ها تاثیر مطلوب تری بر سطح قند خون دارند.
با این حال، میوه انجیر به ویژه انجیر خشک سرشار از قند است و در کوتاه مدت سطح قند خون را افزایش می دهند، بنابراین در صورت وجود مشکل در مدیریت سطح قند خون باید مصرف انجیر خشک را محدود کنید.
خواص ضدسرطانی انجیر
بسیاری از مطالعات امیدوارکننده در فاز آزمایشگاهی در مورد اثرات برگ انجیر روی سلول های سرطانی انجام شده است. برگ انجیر و لاتکس طبیعی گیاهان انجیر نشانگر فعالیت ضدتوموری در برابر سرطان روده بزرگ انسان، سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و سلول های سرطانی کبد است.
با این حال، این بدان معنا نیست خوردن انجیر یا نوشیدن چای برگ انجیر همان اثرات را دارد. مطالعات آزمایشگاهی یک نقطه شروع امیدوار کننده را ارائه می دهند، اما مطالعات در فاز انسانی برای ارزیابی چگونگی تاثیر خوردن انجیر یا برگ انجیر بر رشد سرطان لازم است.
انجیر باعث سلامت پوست می شود
انجیر اثرات مفیدی روی پوست به ویژه در افراد مبتلا به درماتیت آلرژیک یا پوست خشک و خارش دار در نتیجه آلرژی دارد. یک مطالعه روی 45 کودک مبتلا به درماتیت نشان داد کرم ساخته شده از عصاره میوه انجیر خشک که دو بار در روز و به مدت 2 هفته استفاده می شود در درمان علائم درماتیت نسبت به کرم هیدروکورتیزون درمان استاندارد موثرتر است.
علاوه بر این، نشان داده شده است ترکیبی از عصاره های میوه ای از جمله عصاره انجیر اثرات آنتی اکسیدانی روی سلول های پوستی، کاهش تجزیه کلاژن و بهبود چین و چروک ها در مطالعات فاز آزمایشگاهی و حیوانی داشته است. برای تعیین تاثیر انجیر بر سلامت پوست تحقیقات بیشتری لازم است.
انجیر سیاه را برای کاهش وزن مصرف کنید
انجیر سیاه به عنوان میوه ای شیرین، خوشمزه و تازه بیشتر در ایالات متحده آمریکا پرورش داده می شود. انجیر سیاه منبع غنی از پتاسیم و حاوی فیبر بسیار بالایی است که روند هضم خوب را امکان پذیر می کند، همچنین انجیر در کاهش وزن نیز موثر است.
اجزای تشکیل دهنده انجیر سیاه به بدن در مبارزه با سلول های سرطانی کمک می کند. علاوه بر این، انجیر ضمن کاهش فشارخون در مقابله با فشار خون بالا نیز کمک می کند.
بیشتر بخوانید:همه چیز درمورد هندوانه کوهی + خواص دارویی
نکات منفی پیرامون مصرف انجیر
مصرف انجیر برخی موارد منفی را نیز به همراه دارد به عنوان مثال چون برخی اوقات به عنوان داروی خانگی برای یبوست استفاده می شود ممکن است باعث اسهال یا بروز سایر مشکلات گوارشی شود، همچنین انجیر به نسبت غنی از ویتامین K است که در داروهای رقیق کننده خون تداخل ایجاد می کند و باعث کاهش اثربخشی آنها می شود.
در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون باید مصرف انجیر و سایر مواد غذایی سرشار از ویتامین K را ثابت نگه دارید تا خطر ابتلا به عوارض را کاهش یابد. در نهایت ممکن است برخی از افراد نسبت به انجیر حساسیت داشته باشند، همچنین درخت انجیر حاوی لاتکس طبیعی است که برخی از افراد نسبت به آن نیز حساسیت دارند.
چگونه انجیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
روش های مختلفی برای افزودن انجیر به رژیم غذایی با مزایای خاص مختص خود وجود دارد. در اینجا چند روش گنجاندن انجیر در برنامه غذایی توضیح داده می شود:
تازه. انجیر تازه کالری کمی دارد و یک میان وعده عالی به شمار می آید. انجیز تازه را می توان به سالادها یا دسرها اضافه کرد، همچنین با انجیر تازه می توانید مربا یا کنسرو هم درست کنید.
انجیر خشک شده. انجیر خشک سرشار از قند و کالری است، بنابراین باید به میزان متوسط مصرف شود. در نظر داشته باشید انجیر خشک شده در درمان یبوست موثرتر از انجیر تازه است.
برگ انجیر. برگ انجیر مقوی است و می توان از آن به روش های مختلفی استفاده کرد. اغلب به همان روش برگ انگور در تهیه دلمه نیز استفاده می شود.
چای برگ انجیر. چای برگ انجیر از برگ های خشک انجیر تهیه می شود. می توانید خودتان آن را درست کنید یا چای های برگ انجیر را بصورت آنلاین یا در فروشگاه های مخصوص خریداری کنید.
در پایان
انجیر دارای انواع فواید برای سلامتی است. به نظر می رسد علاوه بر میوه، برگ انجیر و چای برگ انجیر برای سلامتی نیز مفید است.
انجیر خشک به ویژه به رفع یبوست کمک می کند، اما انجیر به دلیل داشتن ویتامین K در داروهای رقیق کننده خون تداخل ایجاد می کند و انجیر خشک نیز به دلیل داشتن مقدار زیادی قند باید به میزان متوسط مصرف شود.
به طور کلی انجیر تازه، برگ انجیر و چای برگ انجیر افزودنی های بسیار خوبی را به رژیم غذایی سالم وارد می کنند.
مترجم: الهه زارعی