بهداشت را رعایت کنیدعدم رعایت بهداشت مواد غذایی به اسهال، تهوع و دیگر مشکلات گوارشی میانجامد. غذاهای سرد را به صورت سرد و غذاهای گرم را به صورت گرم نگه دارید. برای سبزیجات و گوشتها از تختههای جداگانه استفاده کنید و لبنیات پاستوریزه مصرف کنید.
رژیم غذایی خود کنترل کنید
اگر با مصرف لبنیات دچار نفخ و درد شکم میشوید، از شیر بدون لاکتوز استفاده کنید. اگر در صورت مصرف حبوبات دچار نفخ میشوید، آنها را چند ساعت قبل پخت، خیسانده و آب آن را دور بریزید. اگر با مصرف غذاهای اسیدزا مانند چای، قهوه، گوجه فرنگی و غذاهای ترش دچار سوزش معده میشوید از آنها اجتناب کنید.مصرف فیبر را افزایش دهید
متخصصان تغذیه توصیه میکنند، روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر مصرف کنید. منابع خوب فیبر، غلات کامل، حبوبات، آجیل، میوهها و سبزیجات هستند. این مواد غذایی به رفع یبوست کمک کرده و با کاهش جذب قند و چربی موجود در غذا، باعث کاهش قند و کلسترول خون میشوند. از آنجایی که این مواد خاصیت سیرکنندگی دارند، اشتها را کم کرده و به کاهش وزن کمک میکنند. برای جلوگیری از ایجاد نفخ، مصرف فیبر را به طور تدریجی افزایش دهید.
پروبیوتیکها باکتریهای مفید موجود در روده هستند که به هضم غذا، تولید و افزایش جذب ویتامینها و اسیدهای آلی کمک میکنند. بعضی مواد غذایی مانند ماست حاوی پروبیوتیک هستند. تحقیقات نشان دادهاند که پروبیوتیکها برای درمان اسهال، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری التهابی روده (IBD) مفید هستند.
به مقدار کافی آب بنوشید
مایعات به دفع مواد زائد از بدن کمک کرده و باعث احساس شادابی میشوند. توصیه میشود روزانه ۸ لیوان آب و مایعات بنوشید. مصرف میوهها و سبزیجات تازه که به طور طبیعی دارای آب هستند نیز مفید است.
روزنامه آرمان امروز: