Hearing test on baby

خانواده هایی که کودکان و فرزندان آن ها مبتلا به ناشنوایی مادرزادی هستند دیگر نگران این موضوع نباشند .محققان دانشگاه توکیو توانسته اند به راه حل درمانی برای ناشنوایی مادرزادی با استفاده از رشد سلول های بنیادی حلزون گوش دست یابند.

به گزارش اکسپرس، این محققان با تکیه بر سلول های بنیادی به روشی دست یافتند که قادر به اصلاح نقص ژنتیکی برای درمان ناشنوایی است؛ در این روش در مرحله اول، سلول های بنیادی حلزون گوش با موفقیت کشت داده و در مرحله بعدی این سلول ها به گوش بیمار تزریق می شوند.

معمولا ناشنوایی ارثی به دلیل جهش در ژن Gap Junction Beta 2 به وجود می آید که از هر هزار کودک، در یک نفر دیده می شود. معمولا بیماران مبتلا به ناشنوایی ژنتیکی از طریق کاشت حلزون مصنوعی درمان می شوند که به انتقال سیگنال های صوتی و شنوایی کمک می کند؛ اما سلول های بنیادی مهندسی شده محققان دانشگاه توکیو به گونه ای رشد یافته که فاقد هرگونه اختلال ژنتیکی هستند و با تزریق به بیمار، عملکرد طبیعی سلول های مو در گوش را بازیابی می کنند.
هرگوش انسان به محض تولد، حدود 11 هزار سلول مو دارد که برای انتقال سیگنال های صوتی حیاتی هستند. به مرور زمان و بر اثر قرارگرفتن در معرض صداهای شدید یا استفاده از داروهای خاص، این سلول ها از بین می روند و شنوایی کاهش می یابد.
روش توسعه یافته توسط محققان دانشگاه توکیو، علاوه بر درمان ناشنوایی مادرزادی، قادر به بهبود شنوایی در سالمندان است. قرار است این روش ظرف پنج تا 10 سال آینده برای عموم قابل استفاده شود.
نتایج این تحقیقات در نشریه Stem Cell Reports منتشر شده است.

منبع:ایرنا