شاید آن را عادی فرض کنید. اتفاقی که هرماه در طول دوره تجربه می کنید. دلیلش این است که فرد به فرد از نظر حجم متفاوت است. اما دکتر جودی چروناک از مرکز مامایی پزشکی مونته فیور در شهر نیویورک می گوید باید به حجم خونریزی خود توجه کنید.
شاید آن را عادی فرض کنید. اتفاقی که هرماه در طول دوره تجربه می کنید. دلیلش این است که فرد به فرد از نظر حجم متفاوت است. اما دکتر جودی چروناک از مرکز مامایی پزشکی مونته فیور در شهر نیویورک می گوید باید به حجم خونریزی خود توجه کنید. مثلاً دوره های قاعدگی سنگین طولانی تر از هشت روز و یا بیش ازدو پد در یک ساعت به مدت چهار ساعت پشت سر هم.
اگر شما متوجه حجم بیش از حد آن شدید و یا خستگی، ضعف، سرگیجه و تپش قلب داشتید؛ حتماً با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا می تواند نشانه ای از بسیاری ازمسائل مختلف زمینه ای باشد.
چه نوع بیماری؟
پس به خواندن مطلب ادامه دهید.
فیبروئید رحم:
این ها کوچک و خوش خیم هستند (غیر سرطانی). تومورهایی که در این دیواره ی عضلانی رحم تشکیل می شوند که 70% از زنان در سن بالای 50 سالگی آن ها را تجربه می کنند که خونریزی سنگین قاعدگی شایع ترین علامت فیبروئید است که به خونریزی بین دوره، گرفتگی و درد پایین شکم همراه است.
اطلاعات کامل در مورد قرص دوفاستون که برای سندروم پیش از قاعدگی، فقدان قاعدگی، قاعدگی دردناک، درمان آندومتریوز و… تجویز می شود.
پولیپ رحم:
شکل هایی انگور مانند که از پوشش درونی رحم خود شما رشد می کنند. آن ها اغلب بی ضرر هستند. البته می توانند باعث ناباروری و سقط جنین شوند. با توجه به منابع کلینیک کلیولند آن ها باعث خونریزی سنگین، قاعدگی های نامنظم و خونریزی بین دوره می شوند.
هیپوپلازی آندومتر:
اساساً این بیماری رشد بیش از حد آندومتر یا پوشش داخلی رحم است که می تواند خطر سرطان یا آندومتر را برای یک زن افزایش دهد که معمولاً از عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود که با داروهایی برای اصلاح کمبود هورمون درمان می شود.
اختلالات خونریزی:
خونریزی همراه با لخته های خون یک قاعدگی سنگین که می تواند منجر به فاجعه شود. یکی از شایع ترین بیماری آن فون ویلبراند (VWD) که یک بیماری ارثی است و افراد، یک نوع از پروتئین لخته شدن خون را ندارند. به راحتی کبود می شوند که خون دماغ از علائم رایج آن است.
عدم تعادل هورمونی:
اگر یکی از چندین هورمون بدن از کار بیفتد می تواند به خونریزی سنگین منجر شود. استروژن، پوشش داخلی رحم را می سازد. پروژسترون، پوشش را تثبیت می کند. اگر تعادل این دو به هم بخورد می تواند باعث خونریزی بیش از حد شود و حتی سرطان رحم.
هورمون های جایگزین یا تحریک کننده ی هورمون می تواند درمانی مؤثر باشد.
این همه ی ماجرا نیست…
سرطان، کبد، آندومتریوز، عفونت لگن، بیماری تیروئید و بیماری های کلیوی همه می تواند باعث خونریزی غیر منتظره سنگین شوند. البته حاملگی را هم به آن اضافه کنید؛ اگر خانمی در سن باروری قرار دارد.
در این باره بیشتر بخوانید: پرسش و پاسخ های مهم درباره سرطان دهانه رحم