برخی موادغذایی باعث افزایش کلسترول بدن می شوند بهتر است آن ها را بشناسید و از مصرف آن ها پرهیز کنید بیمارانی که از عارضه های مرتبط با چربی خون رنج میبرند از چه موادغذایی در این زمینه باید کمک بگیرند متخصصین تغذیه راهکارهای تغذیه ای مناسبی در اختیار این افراد قرار داده اند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
یکی از ممنوعیتها یا محدودیتهای غذایی که معمولا برای افراد مبتلا به کلسترول خون در نظر گرفته میشود، کاهش مصرف خوراکیهای سرشار از اسیدهای چرب اشباع و ترانس است. کره و مارگارین، جزو همین خوراکیها هستند که باید مصرف آنها در برنامه غذایی این بیماران، محدود شود. اگر مبتلا به کلسترول خون یا بیماریهای قلبی هستید، ماهی دو سه مرتبه بیشتر کره مصرف نکنید و مارگارین را جایگزین کره حیوانی کنید. حواستان باشد که هنگام خرید مارگارین، برچسب آن را بخوانید تا برندی که سطح چربیهای اشباع و ترانس آن پایینتر است را انتخاب کنید. پیروی از رژیم مدیترانهای هم میتواند برای بیماران مبتلا به کلسترول خون، بسیار مفید باشد و در درمان بیماری، کمک شایانی به آنها بکند. به این ترتیب که گوشتهای سفید و غذاهای دریایی، جای گوشتهای قرمز را در رژیم آنها بگیرند. روغن زیتون و کانولا، جایگزین کره و سایر روغنها شوند. سبزیها و میوهها در حجم بالایی به سبد خرید بیماران اضافه شوند. مصرف ریحان و گوجهفرنگی فراموش نشود. انواع سبزیها هم جای پنیر پیتزا و گوشتهای قرمز را در تهیه پاستا، ماکارونی و لازانیا بگیرند و افراد، روزی ۳۰ دقیقه هم فعالیت فیزیکی داشته باشند.