سردرد میگرنی در چه افرادی بیشتر مشاهده می شود این بیماری غالبا چه افرادی را درگیر میکند برای پیشگیری و مقابله با این عارضه بهتر است ابتدا سبک تغذیه ای خود را تغییر دهید تا بتوانید سردرد خود را کنترل و درمان کنید رژیم غذایی مناسبی برای درمان میگرن در ادامه این مطلب آورده ایم که علاوه بر رفع سردرد میگرنی می تواند باعث تقویت قلب و کاهش وزن شما شود .

پیروی از یک رژیم غذایی کامل که حاوی میزان چربی کمی باشد می تواند به کاهش سردردهای میگرنی کمک کند.

این نوع رژیم غذایی نه تنها موجب کاهش سردرد می شود بلکه در کاهش وزن هم نقش داشته و از بروز بیماری قلبی پیشگیری می کند.

سه نوع رژیم غذایی کامل وجود دارد: رژیم های غذایی کم چرب، رژیم غذایی حاوی میزان کم کربوهیدرات و رژیم هایی که موجب افزایش میزان اسیدهای چرب اُمگا-۳ و کاهش اسیدهای چرب اُمگا-۶ می شوند.

وینست مارتین، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در رژیم غذایی کم چرب میزان چربی در رژیم غذایی تا کمتر از ۲۰ درصد میزان نیاز انرژی روزانه محدود می شود.»

وی در ادامه می افزاید: «رژیم های غذایی کم کربوهیدرات نظیر رژیم های کتوژنیک می توانند موجب کاهش تعداد سردردها شوند، اما نباید بدون نظارت متخصص این اقدام صورت گیرد.»

در این تحقیق، بیش از ۱۸۰ مطالعه مربوط به موارد میگرن و رژیم غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. محققان دریافتند رژیم های غذایی حاوی الکل، غذاهای فرآوری شده سرشار از نیترات و گلوتامات مونوسدیم (MSG) می توانند تشدیدکننده میگرن باشند.

teri-foodtriggergifts300_0

نیترات ها مواد نگهدارنده موجود در گوشت های فرآوری شده نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر هستند. همچنین MSG در غذاهای چینی به وفور یافت می شود و ماده ای است که معمولا در غذاهای کنسروشده یا منجمد، سوپ ها، غذاهای بین المللی، سس سالاد، نمک و کچاپ وجود دارد.

دیگر مواد غذایی تشدید کننده سردرد های میگرنی: پنیرهای مانده، میوه و سبزی های کال و فاسد، مخمرها، انواع آجیل به ویژه بادام زمینی، ماهی شور، کنسرو شاه ماهی، خامه ترش، آووکادو، کاکائو، شکلات، مرکباتی مثل لیمو و پرتقال و گریپ فروت، چای و قهوه، مواد غذایی سرخ شده.

migraine-4

محققان به بیماران میگرنی مصرف سبزیجات تازه ( به ویژه اسفناج، بروکلی و کلم ها) ، میوه تازه و گوشت تازه را توصیه می کنند.

وعده های غذایی به هیچ عنوان حذف نشود، زیرا به علت نوسان قند خون، کم آبی و گرسنگی ممکن است سردرد میگرنی تشدید شود.

فعالیت فیزیکی روزانه ۳۰ دقیقه در روز احساس بهتری می تواند به شما بدهد.

بیش از ۹۰ درصد بیماران به غذاهای سرد حساسیت نشان می دهند.

کمبود اسید فولیک و آهن نیز موجب سردرد می شود.

دریافت کلسیم و پتاسیم کافی نیز می تواند از تناوب سردردها بکاهد.

مواد غذایی مفید در سردردهای میگرنی: مرغ و خروس و بوقلمون حاوی چربی کم و غنی از پروتئین می باشند، غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شود. سیب، گلابی، گیلاس، زرد آلو و انگور که مصرف آنها موجب افزایش منظم قند خون می شود. حلیم جو، نان چاودار، حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس سبز و قرمز ، نخود همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون کمک می کند.  

migraine-diet