اگر می خواهید به بیمار مبتلا به پارکینسون کمک کنید بهتر است راه حل های تغذیه ای موثر در این زمینه را در نظر بگیرید و اجازه ندهید با عوارض جانبی این بیماری مواجه شوند متخصصین توصیه های تغذیه ای مناسبی برای این بیماران در نظر دارند که با کمک آن ها می توانند به بهبود و پیشگیری از شدت یافتن بیماری شان نزدیک شوند .
در پارکینسون نورون های دوپامینرژیک (سلول های رنگدانه ای) در جسم سیاه و تیروزین هیدروکسیلاز (آنزیم محدود کنندۀ دوپامین) کاهش چشمگیری می یابند.
سموم اندوژن ناشی از واکنشهای اکسیداتیو سلولی , افزایش هموسیستئین پلاسما, کمبود فولات, سیگار کشیدن و دریافت یک رژیم کم کالری و کم فیبر در پاتوژنز پارکینسون نقش دارند.
پیریدوکسین خطر پارکینسون را کاهش می دهد.
عوارض جانبی لوودوپا:
- بی اشتهایی
- تهوع
- کاهش حس بویایی
- یبوست
- خشکی دهان
مداخلە ی تغذیه ای در درمان بیماران مبتلا به پارکینسون باید بر تداخل غذا و دارو (به ویژه پروتئین رژیمی با لوودوپا) و تداخل میان پیریدوکسین و آسپارتام با لوودوپا تمرکز داشته باشد.
حرکت پریشی (دیسکینزی) را می توان با حذف پروتئین رژیمی از صبحانه و ناهار و افزودن به غذای شام کاهش داد.
جهت کاهش عوارض جانبی دارویی، لوودوپا باید به همراه غذا مصرف شود.
بیماران مبتلا به پارکینسون باید از مصرف مواد غذایی حاوی لوودوپا به طور طبیعی مثل باقالا پرهیز کنند.
انزیم دوپا دکربوکسیلاز که لوودوپا را به دوپامین تبدیل می کند، وابسته به پیریدوکسین است.
اگر مقدار زیادی پیریدوکسین مصرف شود، لوودوپا در محیط و نه در سیستم عصبی مرکزی (در جایی که فعالیت درمانی در آن رخ می دهد)، متابولیزه می گردد. بنابراین نباید از پیریدوکسین در دوزاژ دارویی همراه با لوودوپا استفاده کرد.
نباید منگنز بیش از مقادیر DRI همراه با لوودوپا دریافت گردد.
عوامل تغذیه ای مفید در درمان پارکینسون:
- پیریدوکسین
- ویتامینهای C ،E ،D3
- اسیدهای چرب امگا ٣
- رزوراتول موجود در انگور و شراب قرمز
- کورکومین موجود در زردچوبه و چای سبز
لینک مرتبط:
اینگونه پارکینسون را مهار سازید
اطلاعات جامعی درباره پارکینسون
منبع: دکتر سلام