برخی موادغذایی خاصیت درمان کنندگی دارند و می توانند بدنمان را در برابر انواع بیماری های جسمی مقاوم کنند عارضه نقرس یک نمونه از این بیماری هاست که می خواهیم در این بخش به خوردنی های موثر درمانی برای این بیماری اشاره کنیم بد نیست با بخورنخورهای مختلف برای این عارضه آشنا شوید ..
نقرس با شروع سریع درد در مفاصل مبتلا، ورم، تغییررنگ مایل به قرمز، و حساسیت نسبت به لمس، مشخص می شوند. مفصل کوچک در قاعده ی انگشت شست پا، شایع ترین محل حمله ی نقرس است.
سایر مفاصل مانند مچ پا، زانو، مج دست، انگشتان دست و آرنج ها نیز ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند.
- تغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح اسیداوریک در خون کمک کند. از آنجایی که مواد شیمیایی حاوی پورین در بدن به اسیداوریک تبدیل می شود، از مصرف غذاهای سرشار از پورین باید اجتناب شود. گوشت، سس های خامه ای، مغز، جگر، ساردین، ماهیچه، مرغ، میگو و صدف خوراکی سرشار از پورین هستند.
- محققان گزارش کرده اند که مصرف گوشت یا غذاهای دریایی خطر حملات نقرس را افزایش می دهد درحالی که مصرف لبنیات در کاهش این خطر موثر است. سایر غذاها با محتوای کم پورین عبارتند از: غلات، قهوه، تخم مرغ، شکلات ،میوه ها، شیر، آجیل، کره و نان، برنج و نمک، توت فرنگی و گیلاس میوه هایی مفید برای درمان نقرس هستند.
- کاهش وزن نیز می تواند در کاهش خطر ابتلا به حملات مکرر نقرس مفید باشد. اما برای کاهش وزن نباسد گرسنه بمانند یا کم خوری کنند. به این دلیل که کاهش سریع وزن باعث افزایش اسیداوریک و بدتر شدن نقرس می شود. در هر هفته حداکثر میزان مجاز برای کاهش وزن ، ۷۲۲ گرم است.
- توصیه های عمومی به بیماران مبتلا به نقرس، مصرف آب لوبیا هر روز به میزان ۲۷۲ میلی لیتر، درمان با سبزیجات از جمله آب هویج همراه با خیار و چغندر روزانه ۷۲۲ میلی لیتر، درمان با سیب (یک عدد پس از هر وعده غذا)، درمان با موز (۴ تا ۸عدد در روز)، درمان با آب ولرم، کم کردن استرس، ورزش در هوای آزاد، و درمان با حمام آب نمک است. (۱۷۲ تا ۷۲۲ میلی گرم نمک را در آب داغ حل کرده و دو بار در روز پای خود را داخل آب و نمک بگذارید)
- همچنین بیماران مبتلا به نقرس باید از مصرف مکمل های آهن شدیدا خودداری کنند. زیرا افزایش میزان آهن خون باعث ورود اسیداوریک به مفاصل می شود.
- زیاده روی در مصرف ویتامین C نیز موجب افزایش تولید اسید اوریک می شود.
- نیاسین موجود در ویتامین B3 هم مانع از دفع اسیداوریک می شود و زیاده روی در مصرف آن برای بیماران مبتلا به نقرس مفید نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: درمان بیماری نقرس با کمک طب سنتی و گیاهان دارویی
نقرس را با این ویتامین برطرف کنید
یک درمان بسیار قدرتمند خانگی برای نقرس
⭕️ میزان پورین مواد غذایی و نحوه ی مصرف آنها در نقرس:
? مواد غذایی غنی از پورین (١۰۰ تا ١۰۰۰ میلی گرم پورین در ١۰۰ گرم غذا) که در نقرس باید حذف گردند:
? ماهی کولی
? ساردین
? ماهی خال مخالی
? شاه ماهی
? غاز
? عصارە ی گوشت
? مغز
? مخمر
? ماهیچه
? کلیه
? قلب
? مواد غذایی با پورین متوسط (٩ تا ١۰۰ میلی گرم پورین در ١۰۰ گرم غذا) که مصرف ١ سروینگ از آنها در روز مجاز است:
? اسفناج
? نخود خشک
? لوبیا خشک
? مارچوبه
? قارچ
? عدس
? گوشت ها
? ماهی (به جز ماهی های غنی از پورین)
? غذاهای فقیر از پورین:
? نان ها
? کره و مارگارین و چربی ها
? کیک و شیرینی
? شیر، پنیر و تخم مرغ
? برنج، ماکارونی و ورمیشل
? مغزهای گیاهی
? سبزی ها، قارچ و اسفناج
? میوه ها
? قهوه، شکلات و چای
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام