گیاهان آپارتمانی تاثیرات بسزایی در افزایش سلامت افراد ساکن آپارتمان میگذارند می توانند انواع سموم و آلودگی های موجود در محیط خانه را جذب کنند و هوایی پاک و تمیز را در اختیار اعضای خانه قرار دهند برخی از مفید ترین گیاهان آپارتمانی را در ادامه این بخش به شما معرفی خواهیم کرد این گیاهان برای رشد و نمو نیاز به خاک مناسب نور و آب دارند .
مجید بهادران، کارشـناس ارشـد گل و گیاهان زینتی: کیفیت پایین هوا در داخل ساختمانها رابطه مستقیمی با مشکلات سلامتی افراد به ویژه کودکان دارد. آسم و مشکلات تنفسی سهم زیادی در بین بیماری های مزمن فراگیر و شایع در میان کودکان ساکن در شهرها دارد. تصفیه هوای درون ساختمانها میتواند به وسیله گیاهان آپارتمانی صورت پذیرد. گیاهان علاوه بر اینکه با فرآیند فتوسنتز، دیاکسید کربن هوا را جذب کرده و اکسیژن آزاد میکنند میتوانند آلایندهها و مواد سمی موجود در هوا، خاک و آب را نیز حذف کنند. تحقیقات انجام شده توسط ناسا در خصوص گیاهان آپارتمانی که بیشترین نقش را در خصوص تصفیه هوا و فیلتراسیون آن دارد، انجام گرفته که به معرفی آنها میپردازیم:
گندمی دارای40 گونه مختلف و سریع الرشد با برگ های گندمی شکل خمیده و شاخه های سیمی مانند است که در فصل تابستان گلهای سفیدریزی تولید میکند. این گیاه در هر شرایطی به خوبی رشد میکند. گونه های مختلف آن با خطوط طلایی زرد و کرم به موازات رگبرگ ها، سطح برگ را تزئین میکنند. ارتفاع این گیاه در حدود 25 تا 30 سانتی متر است. برگهای خطی و باریک آن حدود 25 سانتی متر طول دارد و به صورت نوارهای سبزی به نظر میرسد که در میان هر یک نوار سفید رنگی مشاهده میشود. در بعضی از گونه ها برگها سفید و قسمت میانی سبز است. در تابستان گیاه گندمی به گل رفته که دمگل طویلی به طول 60 سانتی متر دارد. گلهای سفیــــد و ستــــارهای آن دارای قطری حدود 5/2 سانتی متر هستند. در انتهای دمگل و نزدیک گل، گیاهچههای جدید نیز تولید میشود که میتوان آنها را از گیاه جدا کرده، ریشهدار کرد. گندمی را باید نزدیک پنجره قرار داد، زیرا چنانچه دور از نور قرار بگیرد، برگهایش طویل میشود که چندان زیبا نیست. این گیاه به نورکم تا متوسط و گرمای معمولی احتیاج دارد. در هر نقطه از آپارتمان به جز در تابش نور مستقیم خورشید به خوبی رشد میکند و کمبود نور موجب کمرنگی برگها و طویل شدن ساقهها میشود. نور زیاد نیز منجر به سوختگی سطح برگ میشود.برای تقویت گیاه گندمی میتوان به میزان یک گرم در لیتر از کود گیاهان آپارتمانی، هر دو هفته یک بار، از فروردین تا اوایل مهر، استفاده کرد. خاک مورد نیاز این گیاه مخلوطی از خاک باغچه و ماسه است. گیاه گندمی را میتوان به روشهای مختلف تکثیر کرد. گیاه مادری، ساقههای بلند و روندهای تولید میکند که دستههای کوچک برگ را با خود دارد. این گیاهچههای کوچک میتوانند با قرار گرفتن در مجاورت خاک ریشه بدهند. برای اینکه موفقیت عمل تکثیر بیشتر شود، گیاهچه را روی سطح خاک، در یک گلدان با قطر دهانه 9 سانتی متر، حاوی خاک مطلوب و غنی بخوابانید و به آرامی فشار دهید. زمانی که ریشهدهی به اندازه کافی انجام شد و گیاه توسعه یافت، میتوانید ارتباط ساقه را با پایه مادری، قطع کنید تا مستقل شود. این گیاهچهها، در آب نیز میتوانند ریشه دهند. بهترین زمان تکثیر، فصل بهار و تابستان است و گیاهچهها باید در دمای 18 تا 20 درجه سانتی گراد و نور مناسب، ولی دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری شود.
اصفهان زیبا