برخی مواد غذایی برای تغذیه فرزندانتان در  ایام امتحانات بسیار مهم و حائز اهمیت هستند می توانند استرس آن ها را کاهش دهند و فشار ناشی از درس خواندن را در آن ها کاهش دهند دوران امتحانات می تواند در تغذیه آن ها اختلال ایجاد کند برخی راهکارهای موثر در این زمینه به کمک شما خواهند آمد.

یک کارشناس تغذیه در همدان گفت: دانش‌آموزان در شب‌های امتحان برنج و ماکارونی بخورند.

آرزو کاوه‌ای  اظهار کرد: مصرف مواد نشاسته‌ای مانند برنج و ماکارونی در شب امتحان توصیه می‌شود چرا که وجود کربوهیدرات و ویتامین‌های موجود در آن خواب راحت و باکیفیتی برای دانش‌آموزان رقم می‌زند.

وی تصریح کرد: به علت فشار و استرسی که در دوران امتحانات به دانش‌آموزان و دانشجویان وارد می‌شود بنابراین داشتن تغذیه مناسب و مقوی در میزان یادگیری و تأمین آرامش آنها موثر است.

کاوه‌ای ادامه داد: استرس سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند بنابراین برای پیشگیری از آن، رعایت یک رژیم غذایی مطلوب و پرانرژی الزامی است.

وی عنوان کرد: در دوران امتحانات خوردن یک غذای کافی و مناسب الزامی است چرا که انرژی اولیه بدن را تأمین می‌کند بنابراین تغذیه‌ای شامل مواد قندی پیچیده و پروتئین‌دار می‌تواند برای تغذیه صبحانه دانش‌آموزان موثر باشد.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه خوردن آبمیوه، شیر، پنیر، مغزها و تخم‌مرغ در وعده صبحانه محرک خوبی برای مغز و یادگیری است، اعلام کرد: کسانی‌که عادت به خوردن صبحانه ندارند می‌توانند با خوردن یک لیوان شیر و موز بخشی از انرژی مود نیاز خود را تأمین کنند.

مصرف زیاد شیرینی‌جات منجر به احساس خستگی می‌شود

کاوه‌ای با بیان اینکه مصرف زیاد شیرینی‌جات و مواد کافئین‌دار منجر به بروز خستگی می‌شود، تصریح کرد: مصرف کافئین منجر به کاهش آب بدن می‌شود.

وی افزود: خوردن موادغذایی پرچرب در وعده صبحانه موجب خواب‌آلودگی دانش‌آموز خواهد شد بنابراین مصرف موادقندی پیچیده مانند نان‌های سبوس‌دار، خرما و میوه‌جات در وعده صبحانه توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف موادپروتئینی در وعده ناهار و شام موجب بهبود عملکرد مغز می‌شود، اضافه کرد: نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب و مایعات مانند دوغ، چای کمرنگ و شیر در طول شبانه‌روز منجر به نشاط و سرحالی در دانش‌آموزان خواهد شد.

میان‌وعده‌های سبک فراموش نشود

کاوه‌ای اظهار کرد: دانش‌آموزان در حین مطالعه احساس گرسنگی و خستگی می‌کنند بنابراین در این مواقع خوردن یک میان‌وعده سبک و با حجم کم مانند بیسکویت و شیر، مغزها و مویز به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در این دوران باید مقدار پروتئین در رژیم غذایی بیشتر و چربی آن کمتر شود، تصریح کرد: در روز امتحان موادغذایی سرشار از فیبر و پروتئین خورده شود و در شب امتحان از مواد نشاسته‌ای و سرشار از کربوهیدرات مانند برنج، ماکارانی و نان استفاده شود.

موادغذایی ضداسترس

این کارشناس تغذیه با اشاره به استرس دانش‌آموزان در دوران امتحانات خاطرنشان کرد: مصرف موادی مانند ریحان، نعناع، سیب و خوردن نوشیدنی‌های حاوی عسل در کاهش استرس موثر است.

خوردن ماست و دوغ ترش ممنوع

وی خوردن ماست و دوغ ترش را در دوران امتحانات عملی نامناسب دانست و افزود: خوردن این مواد بر عملکرد مغز تأثیر نامناسبی می‌گذارد.

مصرف کافئین و شب‌بیداری

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه برخی از افراد با استفاده از مقادیر زیادی کافئین اقدام به شب‌بیداری می‌کنند، عنوان کرد: این عمل بسیار اشتباه است چرا که داشتن خوابی آرام و باکیفیت در شب امتحان به آرامش و بهبود عملکرد مغز در روز امتحان کمک می‌کند.

ایسنا