قطعاً شما هم در میان اقوام،دوستان و نزدیکان تان دیده اید که برخی افراد پاهای پرانتزی دارند یا اینکه شاید خود شما هم پاهای پرانتزی داشته باشید.پرانتزی بودن پاها مشکل بزرگی به حساب می آید.نتایج جدیدترین مطالعات این را نشان میدهد که کودکانی که پاهای پرانتزی دارند زمانی که بزرگ شوند با مشکلاتی جدی روبرو خواهند شد.
اغلب کودکان نوپا زمانی که برای نخستین بار گام های اولیه خود را بر می دارند دارای پاهای پرانتزی هستند، که به تدریج همزمان با رشد کودک و محکم شدن استخوان ها این مشکل برطرف می شود.
پای پرانتزی از دوران کودکی به وجود می آید و براساس آمارها در زنان بیشتر از مردان است و اگر درمان نشود تا پایان عمر همراه فرد می ماند در اثر این مشکل، فشار بیش از حد به زانوها و مفاصل وارد می شود و فرد اغلب دچار آرتروز، ناهماهنگی در راه رفتن و مشکل در حفظ تعادل می شود.
این مشکل به دلایل مختلف می تواند به وجود آید از جمله ضعف تغذیه در کودک نوپا، کمبود ویتامین های D و C، وجود تومور و سرطان استخوان، بیماری راشیتیسم، نرمی استخوان، فرم غیر عادی استخوان و سایر بیماری های مرتبط با استخوان که توسط شیوه های مختلف تشخیصی از جمله عکس برداری رادیولوژی، آزمایش خون و معاینه بالینی قابل تشخیص است.
درمان این مشکل با استفاده از دارو، انجام تمرینات ورزشی اصلاحی، بستن آتل های پزشکی و در مواردی که انحراف استخوان ها بسیار شدید است توسط عمل جراحی و جابجایی استخوان ها و مفاصل انجام می شود.
کارشناسان توصیه می کنند والدین نظارت کافی بر رشد استخوان فرزندان خود داشته باشند و در صورت مشاهده علائم پای پرانتزی حتما به پزشک مراجعه کنند، همچنین تغذیه نوزاد با شیر مادر و خوراکی های مکمل مقوی و بهره گیری کافی از نور خورشید در جلوگیری از بروز این مشکل بسیار موثر است.
منبع : الو دکتر