بیماری سرطان در اثر رشد غیر طبیعی سلول های بدن که به سلول های تومورال مشهور هستند،ایجاد می شود.در زمان های نه چندان دور شنیدن نام این بیماری ترس شدیدی در دل بیمار و اطرافیان او می انداخت.اما خوشبختانه به دلیل پیشرفت های چشمگیر علم پزشکی این روزها دیگر سرطان به عنوان یک بیماری غیر قابل درمان شناخته نمی شود.بایزید قادری،فوق تخصص خون و سرطان با بیان اینکه سرطان یک بیماری ژنتیکی است به تعریفی از سرطان و راهکار های مبارزه با آن پرداخت.برای شناختن این راهکارها با ما همراه باشید.

پزشک فوق تخصص خون و سرطان اظهار داشت: اگر این تومور ها به بافت های دیگر بدن دست اندازی کند به آن ها تومور های بدخیم و اگر تنها در محل خود رشد کند تومور خوش خیم می گویند.

وی با بیان اینکه سرطان یک بیماری ژنتیکی است، افزود: ژن های مهار کننده و تقویت کننده تومور در بدن همه افراد هستند اما عواملی وجود دارند که با تغیر این ژن ها موجب تقویت یا مهار آنها می شود و عوامل محیطی به طور مستقیم با تغییر ژن ها سر و کار دارد و ژن های تقویت کننده را فعال می کند.

وی افزود: کود و مواد شیمیایی کشاورزی که در مصرف آنها زیاده روی شود موجب بوجود آمدن غده های سرطانی می شود.

قادری گفت: از هر سه مرگ زود رس زیر ۵۰ سال یک مورد آن با مصرف سیگار یا سرطان های ریه که با مصرف سیگار روی می دهند یا در کل مصرف سیگار در آنها دخیل هستند، اتفاق می افتد.

به گفته وی مصرف سیگار بیشترین تاثیر را در ایجاد سرطان های ریه، لب، دهان و حلق دارد و کسانی که در کنار افراد سیگاری زندگی می کنند خطر ابتلا به سرطان را دارند.

پزشک فوق تخصص خون و سرطان اظهار داشت: التهاب بافت ها و عوامل محیطی نیز از دلایل تاثیر گذار بر بوجود آمدن سرطان است اما عوامل محیطی را با فرهنگ سازی می شود، کنترل کرد.

قادری با بیان اینکه با کنترل تغذیه می شود از سرطان جلوگیری کرد، افزود: اگر تغذیه ای سالم در رژیم غذایی وجود داشته باشد امکان مبتلا به سرطان کاهش می یابد و دانشمندان نیز به این نتیجه رسیده اند که داشتن رژیم غذایی مناسب باعث می شود ۳۰ درصد مرگ ناشی از سرطان را کاهش داد.

وی با بیان اینکه کم تحرکی و بی تحرکی از دیگر عوامل مبتلا شدن به سرطان است، گفت: تا به حال هیچ دارویی برای پیشگیری از سرطان بوجود نیامده است اما بهترین راه برای دوری از سرطان این است که عوامل موثر در ابتلا به سرطان را شناسایی و از مصرف بی رویه آنها جلوگیری شود.

پزشک فوق تخصص خون و سرطان عنوان کرد: غربالگری به موقع در بقای بیماران تاثیر دارد و می توان غده های سرطانی را با انجام غربالگری های به موقع قبل از عود کردن سرطان درمان کرد و امکان بیشتر زندگی کردن را برای بیماران سرطانی فراهم آورد.

قادری گفت: سرطان هایی چون سینه، روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و اخیرا پروستات جزو سرطان هایی هستند که با غربالگری می توان میزان وخامت غده های سرطانی را شناسایی کرد.

منبع:مهر