شاید اغلب ما به سوء هاضمه عادت کرده باشیم ولی این عارضه شایع در درازمدت همراه با مشکلات سلامتی دیگری خواد بود.
راهنماییهای زیر در بهبود شرایط گوارشی و از بین بردن علائم سوء هاضمه مؤثر خواهند بود:
مصرف آب لیمو: اثرگذارترین روش برای هضم راحتتر، چکاندن آب یک یا دو لیموترش تازه در آب و نوشیدن آن، هر روز صبح قبل از صبحانه است. این نوشیدنی ساده به پاک شدن معده از هرگونه مواد باقی مانده و حذف هر نوع اسید کمک خواهد کرد.
مصرف آب یا سرکه سیب: مصرف این دو نوشیدنی در فاصله میان صبحانه و نهار در تسریع و تسهیل هضم به شما کمک میکند. این نوشیدنی میزان اسیدهیدروکلریک را در دستگاه گوارشی متعادل نگه میدارد.
پرهیز از نوشیدن آب سرد هنگام صرف غذا: توجه داشته باشید که مایعات سرد سرعت فرآیندهای گوارشی را کاهش میدهد. اگر شما مایل هستید که به همراه خوردن، نوشابه سرد نیز مصرف کنید، بهتر است به جای مصرف آن به همراه غذا، پس از خوردن، آب و یا چای گیاهی را انتخاب کنید. علاوه بر این نکته باید توجه داشته باشید که کافئین و الکل نیز میتوانند باعث تولید بیش از حد هیدروکلراید در دستگاه گوارشی شما شود.
استراحت دادن به دستگاه گوارش: هر چند وقت یک بار، روزههای سبکی بگیرید. البته این روزهها نباید بیشتر از 24 ساعت طول بکشند و در طول آن باید تا حد امکان آب میوه و سبزیجات میل کنید.
جویدن کامل غذا: جویدن فقط مواد غذایی را برای هضم راحتتر خرد و کوچک نمیکند، بلکه سیگنالهایی را به اندامهای گوارشی (معده، پانکراس و …) میفرستد که اسید معده و آنزیمهای مربوطه ترشح شده و برای هضم غذاهای دریافتی آماده باشند.
مصرف مواد غذایی ترکیب شده: این ترکیب غذایی شامل سه نوع اصلی غذا و سوخت مانند کربوهیدارت ها (نان، سیب زمینی و برنج)، پروتئینها (گوشت، لبنیات، آجیل و سویا) و چربیها (روغن مایع و آوکادو) است. البته از نظر کارشناسان، از همه این ترکیبات در یک وعده غذایی نباید استفاده کرد به عنوان مثال بهتر است کربوهیدراتها و پروتئینها جداگانه مصرف شوند.
readersdigest