ویتامین D، یکی از مجموعه ویتامین هایی است که نقش موثری در رشد و تکامل استخوان های بدن، ناحیه سر و البته مغز دارد. به طوریکه به مادران توصیه اکید می شود که فرزندان خودشان را از شیر طبیعی خودشان تغذیه کنند تا بتوانند از ابتلا آن ها به بیماری هایی مانند ام اس و نارسایی های دیگر روحی و روانی بکاهد.
◊ ویتامین D، مبارزه با افسردگی های میانسالی
– معمولا سنین بین ۳۰ تا ۵۰ سال از مهم ترین سنین ابتلا به افسردگی هستند، بانوان معمولا در این سنین به بحرانی تحت عنوان بحران میان سالی می رسند. این بحران که معمولا بیماری افسردگی را در خانم ها در پی دارد، معمولا بدنبال دچار شدن بانوان به یائسگی ناشی می شود. یائسگی که برخی از افراد، از آن به عنوان یک بحران نام می برند، می تواند با مصرف ویتامین D کنترل شود، هرچه ویتامین D بیشتر و البته با تجویز پزشک، مصرف شود، می تواند در ابتلای بانوان از افسردگی در هنگام میانسالی بکاهد.
یکی از مواردی که معمولا حساسیت بانوان را در پی دارد، و این حساسیت می تواند باعث بروز اختلالات روحی زیادی در آن ها شود، توجه به ظاهر است. معمولا در هنگام رویارویی با بحران میان سالی و البته یائسگی، ظاهر بانوان دچار تغییر خواهد شد،
– یکی از مواردی که می تواند از ابتلای افراد به پیری زودرس جلوگیری کند، همین مصرف ویتامین D است. ویتامین D معمولا به دلیل اینکه محلول در چربی است، می تواند از خشکی پوست صورت بکاهد، خشکی پوست یکی از عواملی است که باعث ایجاد چین و چروک روی صورت افراد هم می شود. پس می توان نتیجه گرفت که هر چه در دوران جوانی از مقدار کافی ویتامین D استفاده کنیم، احتمالا میزان خطوط روی صورت هم کمتر می شود.
– یکی دیگر از عواملی که معمولا باعث ایجاد حساسیت روی ظاهر افراد خواهد شد، پیری زودرس است. پیری زودرس، معمولا در سنین بین ۲۵ تا ۳۰ سال، در بانوان خودش را نمایان می کند. یکی از عوامل جلوگیری از بیماری و البته تبعات بعدی آن همین استفاده از ویتامین D است. البته مکمل های غذایی و قرص های ویتامین D هم می توانند برای از بین بردن این آسیب پیش قدم باشند و چین و چروک زود هنگام در پوست صورت را برداید.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: ۱۰ بیماری خطرناک با کمبود ویتامین D