به گفته ی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، عامل اصلی بیماری سرطان، روغن های جامد هستند. مصرف روغن های جامد، باعث می شوند که چربی های بد خون بالا رود. خوب است برای حفظ سلامتی خود، روغنی مناسب و بدون ضرر انتخاب کنید. با دکتر سلام همراه باشید.
دکتر عزتالله فاضلیمقدم، اظهار کرد: بدن به چربی نیاز دارد و یک چهارم انرژی روزانه هر فردی از روغن تأمین میشود.
وی با بیان اینکه مقدار و نوع روغن مصرفی روی سلامتی افراد تأثیر دارد، افزود: در سالهای خیلی قبل روغن گیاهی به شکل جامد مصرف میشد اما امروز نسبت به گذشته مصرف روغنهای گیاهی جامد کمتر شده است.
فاضلیمقدم با اشاره به اینکه نباید از روغنهای گیاهی جامد استفاده کرد چون این نوع روغنها دارای اسیدهای چرب اشباع و ترانس است و منجر به سختی عروق، بیماریهای قلبی و عروقی، سکتههای مغزی و قلبی میشود، تأکید کرد: بسیاری از سرطانها و بالا رفتن چربیهای بد خون ناشی از مصرف روغنهای جامد است.
وی اضافه کرد: حتی روغن حیوانی نیز دارای اسیدهای چرب اشباع است و البته مصرف آن را منع نمیکنم اما مصرف این روغن برای بیماران قلبی مضر است و آنان باید از روغن کلزا، زیتون و روغن ماهی استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی افزود: روغنهای مایع معمولی برای سرخ کردن مناسب نیستند چراکه حرارت بالا باعث تولید ترکیبات سرطانزا در آنها میشود و این روغنها ویژه پخت و پز هستند.
وی گفت: توصیه میشود غذاهای سرخ شده کمتر استفاده شود و افراد روغنهای مایع مخصوص سرخ کردنی مصرف کنند.
فاضلیمقدم بر متعادل مصرف کردن روغنها تأکید کرد و افزود: مازاد دریافت روغن باعث افزایش کالری میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: نوع روغنی که استفاده میشود، باید مفید باشد چراکه برخی از روغنها دارای چربی پنهان هستند؛ روغنهای حیوانی و گیاهی جامد به لحاظ داشتن اسیدهای چرب اشباع برای سلامت افراد مضر است و تا جایی که امکان دارد مصرف اینگونه روغنها از سبد غذایی روزانه حذف شود.
وی بیان کرد: باید در نگهداری روغنهای مایع مراقبت کنیم، علیرغم اینکه مصرف این روغنها برای سلامتی مفید است مادامی که در معرض نور و حرارت زیاد قرار گیرند، سریع فاسد میشوند.
ایسنا