سرطان مقعد و اطلاعاتی پیرامون آن

نادراز لنفوم چیست؟ نادراز لنفوم، نوعی سرطان نادر است که در زنانی که از پروتزهای پستانی استفاده کردند، بیشتر دیده شده است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده FDA، اعلام کرد که نه زنی که اخیرا به خاطر این سرطان مردند، بدون شک از پروتز پستان استفاده کرده بودند. با دکتر سلام همراه ما باشید.

بهمن ماه سال گذشته FDA خبر از دریافت 359 گزارش ابتلای به سرطان مرتبط با پروتزهای پستانی داد که در9 مورد منجر به فوت شده بود. 231 مورد از گزارشات به نوع بافت سطحی پروتز نیز اشاره شده بود. در 203 مورد سطح پروتز ناصاف و 28 مورد باقیمانده صاف بودند. علت چنین تفاوتی نامشخص است.

در بیانیه FDA گفته شده که اطلاعات ما تا امروز نشان می‌دهد زنانی که پروتز پستان دارند اندکی بیش از دیگران دچار ALCL می‌شوند ونقص ثبت اطلاعات دقیق پزشکی یکی از دلایل عدم وجود چشم‌اندازصحیح درباره ارتباط پروتز و سرطان است.
طبق آمار جامعه جراحان پلاستیک آمریکا در سال 2016 میلادی 290 هزار و 467 مورد عمل جراحی زیبایی پستان انجام شده است. اگرچه بافت بدخیم بوجود آمده ماهیتا سرطان پستان محسوب نمی‌شود، از سرطانی شدن بافت اسکار که پس از عمل به دور پروتز شکل می‌گیرد، به‌وجود می‌آید. ممکن است سرطانی شدن این بافت تا 10 سال پس از جایگزینی پروتز انجام شود و علائم آن شامل درد، ظهورتوده‌ و تورم است. البته معنی این بیانیه این نیست که زنانی که تحت چنین جراحی قرار گرفته‌اند بلافاصله پس از عمل باید در جستجوی تشخیص ابتلای به سرطان باشند و خارج کردن پروتز کار گذاشته شده در زنانی که فاقد علایم یاد شده یا هرگونه تظاهرات غیرعادی هستند توصیه نمی‌شود. اگر دارای پروتز هستید نباید نگران باشید یا تغییری در زندگی روزمره خود بوجود آورید.


نتیجه چندین تحقیق دیگر در این زمینه نیز نتیجه‌گیری FDA را در این باره تایید می‌کند. به‌عنوان مثال سال گذشته سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشرکرد که درآن به ارتباط افزایش ابتلا به سرطان غدد لنفاوی و استفاده از پروتزهای پستانی اشاره شده بود. همچنین گزارش دولت استرالیا هم به همین رابطه اشاره دارد. طبق این گزارش تمامی 46 مورد زنانی که مبتلا به ALCL بودند پروتز ناهموار پستان داشتند.

رابطه بین پروتزپستان و ابتلا به ALCL سال 2011 توسط FDA مورد بررسی قرار گرفت ولی به‌علت کمبود شواهد محکم تحقیقات در این زمینه متوقف شد. در گزارش اخیر، این نهاد نظارتی توجه خود را بیش از آنکه به نوع ماده پر کننده پروتز معطوف کند به ارتباط بین ناهمواری سطح پروتز و ابتلا به بیماری معطوف کرده است. از 359 مورد بیمار گزارش شده 126 مورد پروتز با آب نمک پرشده بود و 186 مورد پروتزها سیلیکونی بودند.

در گزارش به محدودیت تعداد و اطلاعات در دسترس در ارتباط با نوع پروتز و ماده پر کننده آن اشاره شده و بر لزوم جمع‌آوری اطلاعات جزئی‌تر و موارد بیشتر برای نتیجه‌گیری دقیق تاکید شده است. بیمارانی که درصدد استفاده از پروتزهای پستانی، چه به‌جهت زیبایی یا ترمیمی هستند، باید از پزشک معالج خود مزایا و معایب هر دونوع پروتز باسطح صاف یا ناهموار را بپرسند. و پزشکان هم موظف به اطلاع‌رسانی در مورد خطرات استفاده ازاین پروتزها هستند.

شفا آنلاین