فلفل، ادویه ای است که در بیشتر غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. متخصصان طب سنتی فواید زیادی را برای این ادویه ی تند و تیز، بیان کرده اند که دانستن آنها می تواند در حفظ سلامتی شما نقش زیادی داشته باشد. فلفل را نه تنها به عنوان چاشنی غذا، بلکه به عنوان دارو هم مورد استفاده قرار می دهند. با دکتر سلام همراه باشید و فواید فلفل قرمز.

تاثیر فلفل قرمز بر سلامتی چیست؟

از جمله فواید آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

رهایی از سلولهای سرطانی، تنظیم عملکرد روده و کمک به کاهش وزن، همچنین فلفل قرمز متعلق به گروه مواد غذایی اصلی است که باید به طور منظم مصرف شود.

کپسایسین موجود در فلفل قرمز نیز برای برخی از مشکلات روده ای مانند اسهال، گرفتگی عضلات، درد، نفخ شکم و مانند این ها بسیار سودمند است.

این ادویه دوست داشتنی برای بیماریهای قلبی عروقی مانند گردش خون ضعیف، کلسترول بیش از حد بالا و خطر ابتلا به لخته شدن خون نیز سودمند است و همینطور مصرف آن به پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها کمک می کند.

فلفل قرمز و لاغری

مصرف ۸ الی ۱۰ گرم ادویه جات تند و تیز در هر وعده ی غذایی، احساس گرسنگی را در حین غذا خوردن کاهش می دهد. علاوه بر این، فلفل قرمز به طور قابل ملاحظه ای سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و کمک می کند تا کالری بیشتری بسوزانید.

 

فلفل قرمز روده و دستگاه گوارش را بهبود می دهد.

طبق آزمایشات صورت گرفته، محققان دریافتند که کپسایسین موجود در فلفل قرمز سرشار از ویتامین های A، C، B (مختلط)، پتاسیم و کلسیم است و تاثیر به سزایی بر روی مخاط معده دارد و همین امر منجر به حفظ و نگهداری از دستگاه گوارش و سبب سلامت آن می شود. یکی دیگر از فواید مثبت آن نیز پاکسازی روده بزرگ است.

در ادامه به شما آموزش می دهیم تا چگونه برای خود در منزل پماد کپسایسین تهیه کنید.

مواد لازم:

۳ قاشق چایخوری فلفل قرمز

۱ فنجان روغن زیتون

½ فنجان موم

ظرف شیشه ای

طرز تهیه:

مخلوط فلفل قرمز و روغن زیتون را به مدت ۱۰ دقیقه روی بخار آب با حرارت متوسط قرار دهید. سپس موم را اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا حل شود. مخلوط را از روی حرارت بردارید و به آرامی به هم بزنید تا کاملا خنک شود، سپس آن را در ظرفی شیشه ای ریخته و در یخچال قرار دهید. این پماد به مدت ۱۰ روز در یخچال قابل استفاده است.

نحوه استفاده:

زمانی که احساس درد داشتید، به اندازه یک قاشق کوچک از پماد برداشته و در محل درد بمالید. اما پس از آن دست های خود را با سرکه بشویید زیرا کپسایسین می تواند غشاء مخاطی چشم و دهان را تحریک کرده و موجب سوزش آن ها شود.

 

فلفل قرمز، محافظ قلب

با توجه به مطالعات انجام شده، استفاده از کپسایسین در بخش های خاصی از پوست تحریکات عصبی ایجاد می کند و این تحریکات خود باعث انتقال سیگنال های خاصی به قلب شده و در نهایت موجب حفاظت کاردیومیوپاتی قلب می شود.

همچنین محققان مشاهده کردند که در صورت استفاده از کپسایسین، انحطاط سلول های عضله قلب تا ۸۵ درصد کاهش یافته است. علاوه بر این، هیچ گونه عوارض جانبی در اثر استفاده از فلفل قرمز نیز به چشم نخورده است، تنها ممکن است سوزشی جزئی در برخی نقاط از پوست احساس شود.

نوشیدن یک فنجان چای فلفل قرمز هم به افرادی که دچار حملات قلبی شده اند یا می خواهند از بروز آن پیشگیری کنند توصیه می شود. برای تهیه آن می توانید ۱ قاشق چای خوری فلفل قرمز را در آب داغ ریخته و میل نمایید.

بویرنیوز