از جمله مهم ترین علل ناتوانی و بیماری به خصوص در بین افراد مسن، شکستگی استخوان است. کلسیم و ویتامین D از جمله موادی هستند که اکثر افراد نقش آن ها را در پیشگیری از شکستگی استخوان و داشتن استخوان های سالم می دانند. در این میان کمتر کسی به منیزیم به عنوان یک ماده مغذی ضروری و ترکیب مهمی در استخوان توجه می کند.
محققان دانشگاه های بریستول و فنلاند شرقی به مدت ۲۰ سال وضعیت ۲۲۴۵ مرد میانسال را تحت نظر داشتند. آنها دریافتند مردان دارای میزان پایین منیزیم در خون شان در معرض ریسک بالای شکستگی استخوان، بخصوص شکستگی استخوان لگن، قرار داشتند.
این ریسک در در مردانی که دارای میزان بالاتر منیزیم در خون شان بودند تا ۴۴ درصد کمتر بود. همچنین در طول مدت مطالعه، ۲۲ مردی که دارای میزان بسیار بالای منیزم (> ۲.۳ mg/dl) بودند اصلا دچار شکستگی استخوان نشدند.
به گفته محققان، اگرچه میزان وجود منیزیم در خون به مصرف منیزیم از طریق رژیم غذایی و آب بستگی دارد، اما ممکن است در مورد افراد مسن، افراد مبتلا به اختلالات گوارشی و افراد مصرف کننده برخی داروهای مشخص، کارساز نباشد. در مورد این افراد، افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم الزاما موجب افزایش سطح منیزیم خون نمی شود. تجویز مکمل های منیزیم می تواند شیوه ای برای جلوگیری از کاهش میزان پایین منیزیم خون و در نهایت سلامت استخوان ها باشد.
منبع: مهر