مهمترین خواص سنجد میتوان به اثرات قابض (ضداسهال)، محرک، ضدالتهاب، ضداکسیدان، ضدسرطان و رفع مشکلات معده و روده اشاره کرد و این روزها مصرف آن به افرادی که دچار زانودرد یا پوکی استخوان هستند نیز توصیه میشود.
اینکه واقعا مصرف سنجد مخصوصا پودر آن باعث بهبود این بیماران شود یا نه، سوالی است که دکتر محمدحسین صالحی سورمقی آن پاسخ میدهد.
این متخصص فارماکوگنوزی (متخصص گیاهان دارویی) و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره گفت: ««مطالعاتی که روی سنجد انجام شده، حاکی از آن است که مصرف پودر سنجد به بهبود دردهای مفصلی بهخصوص در خانمها کمک می کند.
ولی هنوز به درستی مکانیسمی که باعث کاهش درد در این بیماران توسط ترکیبات موجود در سنجد میشود،
مشخص نیست و برای این منظور باید مطالعات کلینیکی گستردهای روی افراد بیشتر با شرایط سنی و وزنی مختلف صورت بگیرد.» وی در ادامه افزود: «تحقیقات چندانی در مورد مواد و خواص سنجد ایران صورت نگرفته است و میتوان به نظریات دانشمندان و منابع طب سنتی توجه کرد.
علاوه بر این، خواصی که به برخی از گیاهان نسبت داده میشود بیشتر جنبه تجربی دارد و تا حدودی مطالعات اولیه درمورد آن انجام شده است.»
صالحی سورمقی درخصوص نحوه مصرف پودر سنجد گفت: «افرادی که دچار زانودرد و پوکی استخوان هستند، میتوانند روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم پودر سنجد که بهترین شکل آن افزودن پودر سنجد به دوغ، سوپ و ماست یا یک لیوان آب است را مصرف کنند.»
وی درخصوص مدت زمان نگهداری و ماندگاری پودر سنجد هم گفت: «اصولا ماندگاری گیاهانی که به صورت طبیعی و خشک هستند،
بیشتر است و گاها میتوان تا ۳ سال از آنها نگهداری کرد در حالی که هرچه فرایند بیشتری روی گیاهان صورت بگیرد و منجر به پودرشدن یا عصارهگیری آنها شود، مدت زمان ماندگاریشان کاهش خواهد یافت.»
بهداشت نیوز