برای درمان کم خونی از غذاهایی که غنی از آهن میباشند استفاده کنید. بیشترین نوع کم خونی ها از نوع تغذیه ای است که در راس آن ها کم خونی ناشی از فقر آهن قرار دارد. از آنجایی که اکثر کم خونی ها از نوع کم خونی فقر آهن هستند وبه خاطر مشکلات تغذیه، روزه داری با کم خونی به شرط رعایت چند نکته مضر نیست.
نکاتی راجع به روزه گرفتن افراد کم خون
1.بیشترین نوع کم خونی ها از نوع تغذیه ای است که در راس آن ها کم خونی ناشی از فقر آهن (مواد لازم برای ساخت گلبول های قرمز) قرار دارد؛ افراد مبتلا به این کم خونی اگر داروهای شان را در سحر، موقع افطار و نیمه شب مصرف کنند، مشکلی در روزه داری نخواهند داشت.
2.افراد مبتلا به کم خونی باید، از منابع غذایی آهن دار و عوامل افزایش دهنده جذب آهن در برنامه غذایی خود استفاده کنند. همچنین از مصرف چای، حدود یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا، جدا خوداری کنند.
3.برای یک روزه داری بهتر با وجود کم خونی از غذاهایی که غنی از آهن میباشند مثل جگر، قلوه و … استفاده کنید.
4. مبتلایان به بیماری کم خونی از نوع بدخیم که تحت درمان با داروهای شیمی درمانی، چه به صورت خوراکی و چه به صورت تزریقی هستند، در اکثر موارد اجازه روزه داری ندارند و اگر قرار است در موارد خاصی روزه داری انجام شود، حتما بایستی با نظر پزشک معالج باشد.
مبتلایان به تالاسمی مینور بر حسب توان و تحملی که دارند می توانند روزه بگیرند، اما افراد مبتلا به تالاسمی ماژور که نیاز به تزریق مکرر خون دارند، مجاز به روزه گرفتن نیستند .
شربت عسل برای افراد کم خون مفید می باشد
توصیههای طب سنتی به افراد کم خون برای روزهداری
یکی از علتهای ابتلا به سردرد در ماه رمضان، ابتلا به کمخونی است. اما بیماران مبتلا به کمخونی هم، از نظر طب سنتی میتوانند با رعایت شرایط خاص و اصلاح الگوی غذایی خود، روزههایشان را بگیرند.
* بیماران مبتلا به کمخونی میتوانند در طول ماه مبارک رمضان، روزی 2 استکان شربت عسل با عسل و آب جوش تهیه و هنگام سحر و قبل از خواب شبانه آن را میل کنند.
ضمن اینکه مصرف روزی 3 لیوان شربت شیره انگور رقیقشده با آب، همراه با سحری، افطاری و در نیمه شب هم برای این بیماران بسیار مفید است.
* افراد مبتلا به کمخونی میتوانند در ماه رمضان برای پیشگیری از تشدید بیماری خود، هفتهای 2 مرتبه و هر بار حدود 1.5 کیلوگرم استخوان راسته گوسفندی را بدون گوشت و مغز حرام به همراه نمک، پیاز و زردچوبه حدود 8 تا 10 ساعت بجوشانند. سپس عصاره گوشت را صاف کنند و بعد از افطار، هنگام سحر و در نیمههای شب، هربار یک استکان از آن را گرم کنند و بنوشند یا حتی در طبخ غذا از این عصاره مقوی کمک بگیرند.
* بیماران مبتلا به کمخونی میتوانند در طول ماه مبارک رمضان، روزی 2 استکان شربت عسل با عسل و آب جوش تهیه و هنگام سحر و قبل از خواب شبانه آن را میل کنند
* مصرف یک لیوان شیر همراه با یک قاشق غذاخوری شیره انگور و یک قاشق مرباخوری بادام پوستکنده و آسیابشده هم هنگام خواب یا قبل از سحر برای بیماران مبتلا به کمخونی بسیار مفید است.
در کمخونی فقر آهن مصرف اسفناج مفید است
* در کمخونی فقر آهن، مصرف گوشت قرمز، جگر، اسفناج و حبوبات تجویز میشود.
باید توجه داشت که «آهن» موجود در گوشت قرمز و غذاهای حیوانی به راحتی از طریق دستگاه گوارش جذب میشود، ولی آهن موجود در گیاهان و حبوبات کمتر جذب بدن میشوند
* پیشگیری از سردرد ناشی از کمخونی در ماه رمضان میتوان حدود یک قاشق چایخوری پودر سبوس گندم یا برنج بهازای هر نفر به غذای خود اضافه کنید.
منبع:بخش سلامت بیتوته