برخی افراد هنگام استراحت شبانه از سوزش و احساس کف پای داغ آزرده خاطر می شوند که این درد مانع از آرامش خاطر و خواب راحت آن ها می شود.این عارضه می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که در این مقاله دکتر سلام قصد دار شما را علت داغی کف پا و روش های درمان آن آشنا نماید.علت گرم شدن پا در ساعات پایانی شب در فعالیت و رفتارهای شما در طول روز پنهان است. گاهی مشکلات داخلی و گاهی تغییرات در سبک زندگی موجب بروز داغی و گرگفتگی کف پاهایتان می شود.

 

پارستزی چیست؟

پارستزی یک اصطلاح درمانی است که برای احساس گرما و درد، و نیز احساس سوزن سوزن شدن پا یا مورمور شدن مورد استفاده می شود. این احساس می تواند از سطح ملایم تا شدید در افراد مختلف مشاهده شود و نیز امکان ایجاد آن به صورت حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (بلند مدت) بطور طبیعی وجود دارد. علت  سوزش کف پا متعدد و مختلف می باشد و می تواند از یک خستگی ساده تا شرایط جدی تر همچون وارد شدن آسیب به اعصاب، ناهنجاری ستون فقرات، یا مشکلات چرخش خون را شامل شوند. بنابراین، هنگام مشاهده این شرایط باید دلیل اصلی مشکل در اسرع وقت تشخیص داده شود تا به این ترتیب بتوان از وارد شدن آسیب بلند مدت و گسترش احتمالی بیماری جلوگیری کرد.

 

 

 

دلایل داغی کف پا:

1 – چاقی و اضافه وزن
   2- اعتیاد به دخانیات
   3- مصرف الکل
   4 – اضطراب و تنش های عصبی
   5- پوشیدن کفش های نامناسب
   6-پوشیدن جوراب های بافته شده از الیاف مصنوعی
   7 – بیماری دیابت
   8 – کمبود ویتامین B
   9- افزایش اسید اوریک خون
   10 – اختلال در فعالیت های کلیه

 

 

علت سوزش کف پا چیست؟

سوزن سوزن شدن کف پا اغلب بیماران را تحریک به برسی و درمان از نظر بیماری های مختلف طبی می کند و اغلب ابتدا بیمارانی که احساس سوزن سوزن شدن پا دارند به دنبال آزمایش چریی بالا و … می روند و اغلب به سختی مشکل در عصب در نقطه ای بسیار دورتر را به سختی قبول می کنند. سوزن شدن کف پا و گزگز کف پا اغلب نشانه مشکل در عصب و بیماری هایی که موجب درگیری عصب می شوند می باشد و نیاز به توجه ودرمان دارد.

داروی گیاهی برای سوزش پا اغلب صرفا تسکینی می باشند و درمان اساسی نیستند . علت مورمور شدن پا فراتر از یک گرفتگی کوچک در پا می باشد و باید برسی جدی شوند. مهمترین تست برای کسانی که می خواهند سوزش کف پا نشانه ی چیست ، تست نوار عصب و عضله در رجه اول و تست قند خون و کارکرد تیرویید در مرحله دوم می باشد.در درمان علت مور مور شدن پاها و گزگز کف پا نیاز به همکاری بیمار و رعایت حتمی مسایل ارگونومیک می باشد.

نحوه تشخیص سوزش کف پا:

پزشک شما ممکن است از معاینات فیزیکی و سوال پرسیدن درباره علائم مشکل، بررسی نوع کفش هایی که می پوشید و نیز توجه به سابقه بیماری برای تشخیص مشکل استفاده کند. در طول معاینات فیزیکی و بررسی سابقه بیماری، پزشک می تواند علت بیماری را تشخیص داده و روش درمانی مناسب برای درمان آن را برای شما تجویز نماید. علاوه بر این پزشک ممکن است از عکس برداری رادیولوژی و سایر تکنیک های تصویر برداری همچون سی تی اسکن، امواج مافوق صورت و اسکن ام آر آی (MRI) برای بررسی دقیق تر آسیب های وارد شده، درگیر شدن عصب، التهاب داخلی نسوج نرم، و موارد مانند آن استفاده نماید. علاوه بر این پزشک می تواند از آزمایش خون و ادرار برای بررسی سایر مشکلات احتمالی مثل ابتلا به دیابت، نقرس، یا آرتریت روماتوئید بهره گیرد.

 

 

 

 

روش های پیشگیری و درمان کف پای داغ:

هنگامی که شما با پزشک در این رابطه ملاقات کردید، پزشک می تواند از یک برنامه درمانی مناسب با توجه به علت مشکل برای شما استفاده کند. درمان انتخاب شده در این حالت می تواند به سادگی عوض کردن کفش بوده یا درمان های سیستمیک برای اصلاح دلیل اصلی بیماری را در بر گیرد. فعالیت هایی که می توان از آنها در خانه برای کاهش مشکل و ناراحتی تا زمان بهره گیری از خدمات درمانی حرفه ای استفاده کرد، به شرح زیر هستند:

  • پوشیدن کفش مناسب
  • پوشیدن جوراب نخی به منظور کاهش سطح عرق کردن پا
  • شستشوی پا با آب خنک (نباید برای این کار از یخ استفاده شود)
  • افزایش مواد مغذی مورد استفاده به صورت روزانه، به خصوص ویتامین بی (B)
  • استراحت دادن به پا تا حد ممکن
  • بالا نگه داشتن پا در زمان استراحت
  • کاهش مصرف مواد مسکن و یا الکل

روش های درمانی که ممکن است پزشک برای شما با توجه به علت تشخیص داده شده برای مشکل سوزش و داغ شدن کف پا استفاده کند، شامل موارد زیر هستند:

  • تجویز دارو (داروهای ضد قارچ، و نیز داروهای مسکن، عصبی و دیابتی)
  • تجویز انواع مختلف پمادها و کرم های موضعی
  • استفاده از کفش یا کفی های طبی مخصوص
  • برنامه ریزی درمانی برای ترمیم اعصاب آسیب دیده یا مشکلات خاص ایجاد شده برای اعصاب، مفاصل یا عضلات (شامل مشکلات موجود در ناحیه کمر)
  • مصرف مکمل های ویتامینی

 

 

 

 

گرد آوری و تدوین آرش توکلی

هرگونه استفاده با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

داغ شدن کف پا یا پارستزی چیست؟

احساس داغی در پاها

پاها چرا می سوزد و داغ می شود؟