شکلات یکی از خوردنی های بسیار خوشمزه می باشد که طرفداران زیادی دارد. در جدیدترین تحقیقات صورت گرفته در مورد شکلات توسط کارشناسان ایتالیایی که در مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است نشان می دهد که مصرف مشتقات شکلات باعث افزایش کارایی مغز در افراد به ویژه سالمندان می شود.
براساس پژوهش هاي انجام شده در کاکائو و مشتقات آن انواع آنتي اکسيدان هاي مفيد براي بدن از جمله فلاونول ها وجود دارد که ترکيبي از مواد طبيعي و تقويتي سيستم اعصاب مرکزي بدن است.
کارشناسان با مطالعه برروي افرادي که روزانه شکلات به ويژه شکلات تلخ مصرف مي کنند دريافته اند حافظه کوتاه و بلند مدت و نيز سطح هوش ادراکي در اين افراد تا چندين ساعت پس از مصرف آن افزايش يافته و نمرات آنها در آزمون تست حافظه و عملکرد هاي شناختي بالاتراست.
مصرف کاکائو به ويژه بر روي زنان اثر تقويت کنندگي بالاتري دارد و علاوه بر افزايش سطح هوش ادراکي باعث تقويت انرژي و برطرف کردن خستگي نيز مي شود.
کارشناسان علت موثر بودن اين ترکيبات بر تقويت حافظه، سرعت پردازش اطلاعات ذهني و افزايش حافظه کلامي را به دليل مواد شيميايي موجود در اين خوراکي مي دانند که سبب تقويت خون رساني به بافت هاي بدن، قلب و عروق و در نتيجه افزايش اکسيژن و مواد مغذي به سلول هاي مغزي مي شود.
يکي از دلايل ابتلا به بيماري هاي شناختي با منشاء حافظه در افراد سالمند از بين رفتن سلول هاي مغزي به دليل کمبود دريافت اکسيژن است که خوردن شکلات به ويژه نوع تلخ آن مي تواند تا حد زيادي از بروز اين مشکل جلوگيري کند.
علاوه بر تقويت قدرت حافظه مصرف شکلات مي تواند سبب تقويت قدرت هوش و کسب نمرات بالاتر در آزمون هاي محاسباتي نيز شود، بسياري از سالمندان در انجام محاسبات ساده رياضي دچار مشکل هستند که مصرف شکلات مي تواند به بازيابي قدرت تجزيه و تحليل داده ها و موفقيت در آزمون هاي سطح هوش و به تبع آن موفقيت بيشتر در زندگي روزمره کمک کند.
تنها عارضه جانبي ناشي از شکلات کالري بالاي آن و نيز قند موجود در نوع شيرين آن است که با مصرف به اندازه اين ماده غذايي مي توان تا حد زيادي از بروز عوارض جانبي در اثر آن جلوگيري کرد.
کارشناسان به سالمندان توصيه مي کنند هر روز به ويژه در ساعات پاياني شب شکلات مصرف کنند تا مانع از آسيب ديدن سلول هاي مغزي و افت قدرت حافظه شان شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران