سالمندان

در جدیدترین تحقیقی که در خصوص تاثیر فاکتورهای روانی بر سلامت سالمندان توسط محققان آلمانی صورت گرفته است، به این نتیجه رسیده اند که اضطراب و افسردگی بر وضعیت آرامش و آسایش سالمندان تاثیر گذار است. در این مقاله به تاثیر فاکتورهای روان شناختی بر سلامت سالمندان پرداخته ایم. با ما همراه شوید.

بالا رفتن سن با مشکلات جسمی و مشکلات سلامتی همراه است. اما تحقیقات جدید بر فاکتورهای روان‌شناختی بیش از عوامل جسمی در تامین آسایش و آرامش افراد در دوران سالمندی تأکید دارد. به گفته متخصصان، ناراحتی‌های جسمی ناشی از افزایش سن هرچند عواملی تاثیرگذارند، اما عامل اصلی کاهش کیفیت زندگی و آرامش در میان زنان و مردان سالمند و مسن نیستند، بلکه فاکتورهای روان‌شناختی بیشترین تأثیرگذاری را در این زمینه دارند.

متخصصان آلمانی اظهار کردند: آنچه موجب جذاب‌تر شدن این مطالعه شده این است که پیش از این تأثیر استرس بر آسایش روانی افراد در این وسعت بررسی نشده بود.
به گفته متخصصان افزایش سن به خودی خود مطمئناً با کاهش کیفیت زندگی مرتبط نیست و درواقع فاکتورهای روان‌شناختی از قبیل افسردگی یا اضطراب بر سلامت ذهنی افراد تأثیر می‌گذارد.

شناسایی عامل احتمالی بیماری خود ایمنی لوپوس

مجله «نیچر ایمونولوژی» در مطلب جدیدی منتشر کرد که متخصصان روماتولوژی موفق به شناسایی عامل احتمالی بیماری خود ایمنی «لوپوس» شده‌اند.

یک روماتولوژیست انستیتو تحقیقات پزشکی Feinstein احتمالا پروتئینی را شناسایی کرده که می‌تواند عامل واکنش شدید سیستم ایمنی بدن در بیماری لوپوس باشد.

لوپوس یک اختلال خودایمنی است که موجب می‌شود سیستم ایمنی بدن توانایی خود را برای تشخیص تفاوت بین بافت‌های سالم و عوامل خارجی و بیگانه از دست بدهد که در نتیجه، سیستم ایمنی بیش‌فعال شده و به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کند. نتیجه این وضعیت بروز التهاب و آسیب به مفاصل، پوست و اعضای داخلی است. یک تغییر در ژن PRDM1 موسوم به Polymorphism فاکتور خطرزا برای لوپوس است و PRDM1 تولید پروتئین Blimp-1 را میسر می‌کند. «بتی دیاموند»، روماتولوژیست و استاد این انستیتوی تحقیقات پزشکی، می‌گوید: مطالعات ما آشکار کرد که کاهش یا تولید نشدن پروتئین Blimp-1 در یک نوع سلول خاص موجب افزایش تولید پرتئین دیگری موسوم به CTSS می‌شود که حاصل آن خطای سیستم ایمنی در تشخیص بافت‌های سالم است و در نتیجه این سیستم به ویژه در بدن زنان به سلول‌های سالم حمله‌ور می‌شود.

منبع: ایسنا