بسیاری از کسانی که به دیابت نوع 1 مبتلا شده اند در طی یک دهه بعد از تشخیص بیماری، همچنان مقداری انسولین تولید می کنند. در این مقاله از دکتر سلام به تولید انسولین توسط کسانی که به دیابت نوع 1 مبتلا شده اند پرداخته ایم. این مطلب را از دست ندهید.
یافتههای جدید فرضهای پیشین را زیر سؤال میبرند. پیشتر فرض میشد که مبتلایان به دیابت نوع ۱، توانایی تولید انسولین را، هورمونی که به ذخیره قند در سلولها کمک میکند، به مرور زمان از دست میدهند.
محققان دانشگاه آپسالای سوئد، تحت رهبری محقق فوق دکتری، دنیلی اسپس، پس از مطالعه بیش از ۱۰۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱، به نتایج خود دست یافتند.
محققان دریافتند افرادی که علیرغم دیابت نوع ۱ طولانیمدت خود، همچنان انسولین تولید میکردند مقدار بیشتری از یک پروتئین با نام اینترلوکین-۳۵ داشتند. این پروتئین ظاهراً نقش مهمی در سیستم ایمنی دارد.
تحقیق پیشین نشان داده بود که هم افرادی که تازه به دیابت نوع ۱ مبتلا شدهاند و هم آنهایی که مدتی است به این بیماری مبتلا هستند، نسبت به افراد سالم، اینترلوکین-۳۵ کمتری دارند.
دیابت نوع ۱، یک بیماری خودایمنی است که باعث میشود سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای سالم انسولینساز پانکراس حمله کند.
این قضیه باعث میشود تا بدن فرد نتواند انسولین کافی برای تأمین نیازها را بسازد. مبتلایان به دیابت نوع ۱ جهت ادامه حیات باید انسولین تزریق کنند.
این مطالعه در نسخه ماه ژوئن ژورنال Diabetes Care منتشر شد.
منبع: سلامانه