اشتها

کسانی که مشغول ورزش کردن هستند معمولا بر این باور هستند که ورزش کردن باعث افزایش اشتهای آن ها می شود و دیگر نمی توانند دو ساعت پس از ورزش کردن، اشتها خود را کنترل کنند. در این مقاله از دکتر سلام به نقش ورزش در کاهش اشتها پرداخته ایم. پیشنهاد ما این است که این بخش را از دست ندهید.

تمامی ورزش‌ها با افزایش اشتها همراه نیستند. هورمونی در بدن به نام گرلین با میزان اشتها در ارتباط است. مطالعات نشان داده است که هر چقدر ورزش شدیدتر و طولانی‌تر باشد بیشتر میزان گرلین کاهش می یابد.

افرادی که برای 90 دقیقه می‌دوند تا نیم ساعت بعد از ورزش میزان گرلین کمی دارند و تا مدت زیادی احساس گرسنگی نمی‌کنند. در صورتی که ورزش شدید اما کوتاه باشد بیشتر از دویدن آرام اشتها را کم می‌کند اما تاثیر آن کمتر از دویدن طولانی مدت است.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: بررسی این مساله کمی سخت است زیرا نمی‌توان میزان غذا خوردن ورزشکاران را به درستی اندازه‌گیری کرد و باید به گزارش‌های خود آنها استناد کنیم.

محققان معتقدند که شدت ورزش با اشتها بسیار ارتباط دارد. اگر شدت دویدن زیاد باشد حتی اگر 30 ثانیه نیز به طول بینجامد باعث کاهش هورمون گرلین می‌شود. این میزان کاهش اشتها نهایتاً تا دو ساعت تاثیرگذار است. به صورت کلی بررسی‌ها نشان داده است که ورزش باعث گرسنگی بیشتر در وعده غذایی بعدی نمی‌شود اما ورزش نکردن و فعال نبودن باعث اضافه شدن وزن می‌شود بنابراین حتی اگر افراد به دنبال کاهش وزن نباشند نیز بهتر است ورزش کنند.

منبع: ایسنا