در جدیدترین تحقیقاتی که در خصوص فشار خون بالا در زنان باردار صورت گرفته است، به این موضوع پی برده اند که افزایش فشار خون باعث دو برابر شدن خطر ابتلا به چاقی و اضافه وزن در کودکان می شود. در این مقاله از دکتر سلام به عوارض فشار خون بالا در زنان باردار پرداخته ایم. با ما همراه شوید.
نتايج يک مطالعه نشان داد، فشار خون بالا در دوران بارداري تقريبا خطر ابتلاي کودک به چاقي را دو برابر افزايش ميدهد.
محققان دانشگاه چينگدائو، چين و دانشگاه کمبريج، انگلستان، ميزان فشار خون مادران باردار و کودکان آنها را در جنوب شرقي چين از سال 1999 تا 2013 بررسي کردند و به نتايج جالبي دست يافتند.در ميان زنان مبتلا به فشار خون بالا در طول سه ماهه دوم، کودکان 49 درصد بيشتر به عنوان دچار اضافه وزن و يا چاقي در مقايسه با کودکان مادراني که فشار خون پايين داشتند، شناخته شدند.
چاقي کودکان از 32 ميليون نفر در سال 1990 به 42 ميليون نفر در سال 2013 افزايش يافته است.
محقق ارشد اين پژوهش ميگويد: «اين مطالعه نشان ميدهد که فشار خون بالا در ميان زنان باردار با افزايش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقي در کودکان همراه است؛ فشار خون بالا ميتواند باعث بيماري قلبي عروقي و زايمان زودرس شود».
طبق گزارش کميته جهاني بهداشت در مورد پايان دادن به چاقي دوران کودکي، حدود 42 ميليون کودک 5 ساله و کوچکتر دچار چاقي يا اضافه وزن هستند؛ چاقي دوران کودکي ميتواند خطر بيماري قلبي عروقي، ديابت نوع 2 و اختلالات اسکلتي عضلاني را افزايش دهد.
کارشناسان توصيه ميکنند، پزشکان تا پايان دوران بارداري نظارت ويژهاي به ميزان فشار خون مادر داشته باشند تا خطر ابتلا به چاقي کودک کاهش يابد.
منبع: فارس