ادویه جات نقش مهمی را در تغذیه ما دارند. ادویه جات علاوه بر اینکه سبب طعم دهی به مواد غذایی می شوند؛ ترکیبات بسیار مفیدی را نیز در خود جای داده اند. در بین ادویه جات زردچوبه را می توان طلای زرد نامید که همین امر نشان دهنده فواید و خواص بسیار زیاد این ادویه است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
ما در باره خواص زردچوبه زیاد شنیدهایم و از این ادویه در پختن غذاهای خوشمزه استفاده میکنیم. بنابر تحقیقات انجام شده زردچوبه به دلیل وجود ماده کورکومین در آن خاصیت آنتیبوتیک طبیعی، ضد التهاب و مسکن و ضد سرطان دارد.
معجزه زرچوبه بر روی سلول های مغزی! ما در باره خواص زردچوبه زیاد شنیدهایم و از این ادویه در پختن غذاهای خوشمزه استفاده میکنیم. بنابر تحقیقات انجام شده زردچوبه به دلیل وجود ماده کورکومین در آن خاصیت آنتیبوتیک طبیعی، ضد التهاب و مسکن و ضد سرطان دارد.
اما تحقیقات جدید که در مجله «دیلی هلث» منتشر شده و در باره سلولهای مغزی است نشان میدهد که این ادویه میتواند سلولهای مغزی را بازسازی و اختلالهای عصبی را درمان کند. این اثر زردچوبه بخاطر ماده ای به نام آر-تورمیرون است که رنگ و عطر زردچوبه مربوط به آن است.
زردچوبه روی سلولهایی تاثیر میگذارد که در اثر بیماریهای عصبی مانند سکته مغزی یا الزایمر آسیب دیدهاند. این ادویه سلولهای خنثی را به نورون تبدیل میکند که میتوانند در بازسازی مغز فعال شوند و اثر ترمیمی داشته باشند. مرگ سلولهای مغزی در سنهای بالا باعث کندذهنی میشود.
تحقیقات پیشین نشان میدهند که زردچوبه به سلول های سرطانی حمله میکند و با فعال کردن نوعی پروتئین مانع تشکیل غده سرطانی در بدن میشود. این خاصیت زردچوبه بخاطر ماده تورمیرون است، در حالیکه در گذشته فقط ماده کورکومین موجود در زردچوبه را به عنوان ماده موثره این ادویه میشناختند.
منبع: باشگاه خبرنگاران