سبک زندگی و رژیم غذایی غلط یکی از مهمترین عواملی هستند که منجر به بروز بیماری هایی از جمله فشار خون و دیابت می شوند که این دو بیماری رایج ترین بیماری در میان افراد میانسال در سطح جامعه می باشد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد با اشاره به ضرورت توجه جدی مسئولین به قشر حساس میانسال در کشور گفت: شایعترین بیماری در بین این افراد دیابت و فشار خون است.
جواد سهیلی در گفتگو با خبرنگار فارس در میبد گفت: طبق آخرین آمار 10 درصد جمعیت کل کشور را سالمندان تشکیل میدهند.
وی بابیان اینکه در شهرستان میبد جمعیت سالمند 8.5 درصد است عنوان کرد: طبق پیشبینیهای صورت گرفته تا سال 2050 جمعیت سالمند در کشور با افزایش 3 برابری روبرو شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد در ادامه بابیان اینکه افراد سالمند نیازهای متعددی ازجمله جسمانی و روحی و روانی و نیز اجتماعی متفاوتی نسبت به سایر اقشار جامعه دارند افزود: قطعاً مسئولان باید در حوزه شهرسازی و مدیریت شهری و حملونقل باید به فکر افراد سالمند باشند و متناسب با محدودیتهای آنها نیاز آنها را مرتفع کنند.
سهیلی با اشاره به اینکه افراد سالمند در حوزه بهداشت و درمان درگیر بیماریهای غیر واگیردار هستند تصریح کرد: باید نیازهای درمانی کشور متناسب با افزایش جمعیت و همچنین قشر سالمند افزایش پیدا کند و باید سالمندان را آموزش داد.
این مقام مسئول بابیان اینکه امروزه سبکی زندگی ما و مصرف بیرویه برخی مواد افزودنی اشتباه است گفت: متأسفانه در کشور سالمند را فردی که دارای بیماری مزمن است میشناسند که این نوع نگرش به سالمند بسیار غلط است چهبسا سالمندان که به سبک زندگی قدیم استفاده بالایی در مصرف مواد پروتئینی داشتند و سبک زندگی بهتری از امروز بوده است.
وی رشد بیماریهای غیر واگیردار در افراد میانسال در جامعه را نگرانکننده دانست و افزود: اگر امروزه به همین سبک زندگی غلط پیش برویم در آینده سالمندان بیشتر دچار درگیر بیماریهای غیر واگیر خواهند شد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان میبد تغذیه و ورزش را دو عامل مهم که تأثیرگذار بر روی بیماریهای غیر واگیر در تمام سنین مخصوصاً میانسالی دانست و عنوان کرد: متأسفانه در کشور این دو عامل مهم نیز رعایت نمیشود و یا مورد افراط قرار میگیرد و یا تفریط قرار میدهیم که باید افراد جامعه آموزش لازم در این زمینه را کسب کنند. با سبک زندگی صحیح در دوران جوانی و میانسالی میتوان دوران سالمندی سالم داشته باشیم.
سهیلی همچنین عمده بیماریهای شایع بین سالمندان و افراد میانسال را دیابت و فشارخون عنوان کرد و افزود: متأسفانه در کل کشور 15 درصد مبتلابه دیابت و 30 درصد افراد میانسال به بالا دچار این نوع بیماری غیر واگیردار هستند که البته در سالمندان بخشی به علت فیزیک جسمانی دچار پوکی استخوان و غیره هستند.
وی اذعان کرد: به افراد سالمند توصیه میشود تغذیه متفاوت و نیز تحرک بدنی داشته باشند و سالمندان نباید از اجتماع و جامعه دور شوند که این خود افسردگی سالمندان را در پی دارد و باید وارد فعالیتهای اجتماعی شوند و مشارکت داشته باشند.
این مقام مسئول در پایان گفت: نباید افراد سالمند به خانه سالمندان فرستاد چراکه تکریم و احترام به سالمندان واجب است و در فرهنگ و دین ما توصیهشده و باید جذب جامعه شوند؛ چراکه خیلی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی نیز با مشارکت این افراد سالمند حل خواهد شد.
منبع/فارس