قطعا هر پدر و مادری دوست دارند تا فرزندی باهوش و خلاق داشته باشند، هوش را می توان یک استعداد ژنتیکی دانست که در اثر عوامل مختلف ممکن است تقویت و یا سرکوب شود. خواب منظم یکی از تاثیر گذار ترین عوامل در تقویت هوش کودکان است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

اگر کودک‌تان برنامه منظمی برای به خواب رفتن ندارد و هر شب در ساعات متفاوتی به رختخواب می‌رود، بهتر است فکری برای تنظیم برنامه خواب او بکنید. چون محققان به تازگی اعلام کرده‌اند برنامه نامنظم خواب توانایی مغز کودک را تحلیل می‌برد.
خواب نامنظم هوش کودک را کم می کند

محققان انگلیسی ۱۱هزار کودک را انتخاب کرده و برنامه روزمره آنها را در سنین ۳، ۵ و ۷ سال بررسی کردند. در سن ۷ سالگی آزمونهایی برای بررسی مهارتهای ریاضی و خواندن و درک فضایی آنها گرفتند. بی‌نظمی برنامه خواب در ۳ سالگی شایع بود اما در ۵ سالگی یک پنجم بیماران خواب نامنظم داشتند. اما در سن ۷ سالگی بیش از نصف بیماران دربین ساعات ۳۰ر۷ تا ۳۰ر۸ شب به تخت خواب می‌رفتند. آزمون‌ها نشان داد دخترانی که در ۷ سالگی خواب نامنظم داشتند نمرات خوبی نگرفته بودند. اما خواب نامنظم در سن ۵ سالگی تاثیری در نمرات آزمون نگذاشته بود.
با این حال در هر دو جنس دختر و پسر‌های ۳ ساله‌ای که برنامه نامنظم خواب داشتند نمرات آزمون جالب نبود. متخصصان معتقدند سن ۳سالگی مرحله حساسی در تکامل مغز و مهارتهای فکری است و به همین علت بی‌نظمی خواب در این سن می‌تواند اینقدر مهم باشد. محققان می‌گویند تاثیر بی‌نظمی خواب می‌تواند به شکل انباشته عمل کند، به این شکل که گروهی از کودکان که در تمام سنین خواب نامنظم داشتند به شکل واضحی نمرات کمتری در آزمون‌های فکری گرفتند.
خواب نامنظم می‌تواند ریتم طبیعی بدن را مختل کرده و موجب اختلال در خواب و آسیب به توانایی کسب و ذخیره اطلاعات در کودک شود. به همین علت متخصصان می‌گویند اگر بی‌نظمی خواب تکرار شود و بخصوص اگر در سنین تکامل مغز کودک باشد می‌تواند اثرات مهمی در سلامت آینده مغز او بگذارد.

 

منبع: ایران خبر