زنانی که در سن جوانی خود یا در اواسط دهه 30 سالگی اندام بیش از حد لاغری داشته باشند نسبت به زنانی که لاغر یا دارای وزن عادی هستند، بیشتر در معرض خطر یائسگی زودرس می باشند. در این مقاله از دکتر سلام در مورد زنانی که در کمین یائسگی زودرس هستند اطلاعاتی را گردآوری کرده ایم. با ما همراه شوید.
ارتباط لاغری و شاخص توده بدنی با یائسگی زودرس
یائسگی زودرس به معنای وقوع یائسگی به شکل طبیعی قبل از سن ۴۵ سالگی است که با ریسک بالای بیماری قلبی-عروقی و سایر مشکلات سلامت نظیر زوال شناختی، پوکی استخوان و مرگ زودهنگام مرتبط است.
نتایج محققان دانشگاه پزشکی ماساچوست نشان می دهد:
– زنانی که در هر سنی بیش از اندازه لاغر هستند، یعنی شاخص توده بدنی (BMI) کمتر از ۱۸.۵، در معرض ریسک بالای یائسگی زودرس در مقایسه با زنان لاغر یا دارای وزن نرمال، یعنی BMI بین ۱۸.۵ تا ۲۲.۴، هستند.زنان با BMI پایین تر از ۱۸.۵ در سن ۳۵ سالگی، ۵۹ درصد بیشتر در معرض یائسگی زودرس هستند.
– زنان دارای اضافه وزن با BMI بین ۲۵ تا ۲۹.۹ در مقایسه با زنان با وزن عادی، ۲۱ تا ۳۰ درصد کمتر در معرض ریسک یائسگی زودرس قرار دارند.
– زنان با وزن بیش از حد پایین در سن ۱۸ سالگی که BMIشان کمتر از ۱۷.۵ باشد ۵۰ درصد بیشتر در معرض یائسگی زودرس قرار دارند.
کاتلین سگدا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: “یافته های ما نشان می دهد وزن بیش از اندازه پایین بر زمان یائسگی تاثیر دارد و این مسئله توسط ۱۰ درصد زنان تجربه می شود.”
در این مطالعه، محققان حدود ۸۰ هزار زن بین سنین ۲۵ تا ۴۲ سال را بررسی کردند.
منبع: سیمرغ