با توجه به یک تحقیق که در ژانویه 2013 در Leadership Quarterly منتشر شده بود، نشان داده شد که یک دنباله از DNA خاص، با احتمال اینکه یک فرد با موقعیت رهبری پیوند ژنتیکی دارد، به طور قابل توجهی مرتبط می باشد. مطالعه یک تیم تحقیقاتی بین المللی که از یک نمونه بزرگ دوقلو استفاده کرده است، تخمین زده است که یک چهارم تغییرات مشاهده شده در رفتار رهبری بین افراد را می توان به وسیله ژن های ارثی توضیح داد. محققان شامل شرکت کنندگانی از دانشگاه های کالج لندن (UCL)، هاروارد، NYU و دانشگاه کالیفرنیا بودند. دکتر ژان امانوئل دونیو از مدرسه علمی عمومی UCL گفت: ما یک ژنوتیپ را شناسایی کرده ایم که به نام rs4950 شناخته می شود و به نظر می رسد با عبور از بین نسل ها با توانایی رهبری مرتبط است.
حکمت و عقل مرسوم که می گوید “رهبری یک مهارت است”، به طور عمده صدق می کند، اما ما نشان می دهیم که این هم خود بخشی از ویژگی های ژنتیکی است. محققان نمونه های ژنتیکی را از حدود 4000 فرد در دو نمونه بزرگ در ایالات متحده بررسی کردند، که از طریق مطالعه بین المللی طول عمر جوانان (به اضافه سلامت) و مطالعه قلب فرمینگهام در ماساچوست، در دسترس بودند. این مطالعات شامل اطلاعات مربوط به شغل، روابط و رفتار رهبری بود که باعث دستیابی به شغل های نظارتی در محل کار می شد.
این تجزیه و تحلیل ارتباط معناداری بین ژن rs4950 و رهبری را در هر دو بررسی نشان داد. دستیابی به موقعیت رهبری تا حد زیادی بر توسعه مهارت ها بستگی دارد؛ اما یافته ها نشان می دهد که به ارث بردن ویژگی رهبری نیز می تواند نقش مهمی داشته باشد. به گفته دکتر ژان امانوئل دونیو: همانطور که اخیرا در ماه اوت گذشته، پروفسور ژان آنتوناکیس که به خاطر کارش در زمینه رهبری مشهور است این سوال را مطرح کرد که «آیا ژن خاص رهبری وجود دارد؟»، درحال حاضر این مطالعه به ما اجازه می دهد تا بگوییم: تا اندازه ای «بله».
اگرچه رهبری همچنان، باید به عنوان یک مهارت توسعه یافته قلمداد شود، ژنتیک و بخصوص ژنوتیپ نوع rs4950 نیز می تواند نقش مهمی در پیش بینی افراد برای داشتن احتمال بیشتر نقش رهبری در آینده داشته باشد. دکتر دونیو توضیح می دهد که : باید توجه داشت که ما نیاز داریم تا در مورد تاثیراتی مثل محیط یادگیری فرد در توسعه رهبری نیز بیشتر بدانیم. کار ما همچنین توجه به مسائل اخلاقی در مورد استفاده از آزمون های ژنتیکی برای انتخاب رهبری و ارزیابی این آزمون ها بوده و ما باید به طور جدی درحال گسترش حمایت های جاری در برابر تبعیضات ژنتیکی در بازار کار باشیم.
پیشنهاد اصلی ما برای عمل، این است که این تحقیق ممکن است به شناسایی عوامل محیطی خاصی که می تواند باعث توسعه مهارت های رهبری در فرد شود، کمک کند. وی افزود: اگر ما به راستی می خواهیم رهبری را بفهمیم و تاثیر آن بر نتایج سازمانی، نهادی، اقتصادی و سیاسی را بدانیم، پس باید هردو عامل طبیعت یا ژنتیک، و محیط یا پرورش را نیز مطالعه کنیم.
در این باره بیشتر بخوانید: اصول پیروزی در مراحل مختلف زندگی
برگردان: سیما آزادفلاح
هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.