کودکانی که مبتلا به کم کاری تیروئید می شوند، نسبت به کودکان دیگر قدشان کمتر رشد می کند و حتی گاهی اوقات بعضی از آن ها با بلوغ دیررس یا زودرس مواجه می شوند. در این مقاله از دکتر سلام نشانه های مهم ابتلا به کم کاری تیروئید را آماده کرده ایم. پیشنهاد ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
یک فوق تخصص غدد با اشاره به نشانههای ابتلا به کمکاری تیروئید گفت: کمکاری تیروئید در کودکان سبب کوتاهی قد، بلوغ دیررس یا زودرس میشود.
دکتر محمد رضا مهاجری درباره کمکاری تیروئید اظهار کرد: کم کاریتیروئید در ۲ درصد زنان و ۲ دهم درصد مردان شایع است و با افزایش سن در زنان بالای ۵۰ سال تا ۱۰ درصد افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه کمکاری تیروئید به دلیل بیماری خود ایمنی به نام هاشیموتو به وجود میآید، افزود: این بیماری سبب شده تا افراد در مقابل تیروئید واکنش نشان دهند و باعث از بین رفتن تیروئید شود که همراه با علائمی همچون ضعف، بیحالی، ریزش موها، اختلال در قاعدگی، افزایش وزن، خواب آلودگی، خشکی پوست و افزایش چربی خون همراه است.
این فوق تخصص غدد بیان کرد: کمکاری تیروئید در کودکان سبب شده تا قد این کودکان کوتاهتر از سایر بچههای همسال خود باشد و حتی در برخی از آنها با بلوغ دیررس یا زودرس همراه است.
مهاجری با تاکید بر اینکه در دوران بارداری کمکاری تیروئید حتما باید تحت درمان قرار گیرند، عنوان کرد: مادران بارداری که کمکاری تیروئید دارند هر ۱ ماه یکبار حتما باید به پزشک معالج خود مراجعه کنند و در غیر این صورت افرادی که باردار نیستند مراجعه ۶ ماهیکبار کافی است اما حتما باید داروهای تیروئید که هورمون تیروئید را جایگزین میکنند مصرف کنند و قطع خودسرانه دارو نداشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کمکاری تیروئید علاوه بر هاشیموتو در افرادی که سابقه دریافت ید رادیو اکتیو و جراحی تیروئید را دارند نیز بروز میکند و قابل ذکر است که این افراد رژیم غذایی خاصی را نباید رعایت کنند و تنها بهتر است مواد غذایی حاوی کلم را کمتر مصرف کنند.
منبع: شفا آنلاین