آلزایمر

پس از آزمایش های که متخصصان علوم پزشکی ژاپن روی هزاران دارو انجام داده اند، این احتمال را داده اند که بتوانند ترکیب دارویی جدید برای درمان آلزایمر را کشف کنند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در خصوص احتمال کشف داروی جدید برای درمان آلزایمر را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

متخصصان علوم پزشکیِ ژاپن پس از آزمایش روی بیش از یک هزار داروی موجود روی بافت‌های رشد یافته از سلول‌های بنیادیِ بیماران، احتمال کشف یک ترکیب داروییِ جدید برای درمان آلزایمر را داده‌اند.

این تیم پزشکان به سرپرستی متخصصان دانشگاه کیوتو با استفاده از گروهی سلول‌های بنیادی موسوم iPS در بیماران مبتلا به آلزایمر موفق به شبیه‌سازی و تکثیر بافت مغزی مشابه مغز این بیماران در آزمایشگاه‌ شدند به طوری که این بافت تولید شده توانست حجم بالای از پروتئین “بتا آمیلوئید” را تولید کند. بتا آمیلوئید پروتئینی است که تصور می‌شود در تشکیل پلاک‌های مغزی مرتبط با از دست رفتن توان ادراکی در مبتلایان به آلزایمر نقش دارد.

این متخصصان سپس ۱۲۵۸ داروی مختلف را روی این بافت آزمایشگاهی حاصل از سلول‌های بنیادی آزمایش کردند. آنها بررسی کردند که کدام یک از این داروها تاثیر بیشتری در کاهش تولید بتا آمیلیوئید دارند.

به گزارش پایگاه اینترنتی آشین ری ویو، نتایج این آزمایش‌ها نشان داد ترکیبی متشکل از داروی پارکینسون موسوم به “بروموکریپتین”، داروی آسم “کرومولین” و داروی صرع موسوم به “توپیراماتگ می‌تواند محتوای بتا آمیلوئید را در بافت مغزی ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهد و این یافته بهترین نتیجه حاصل از این آزمایش بود.

نتایج این آزمایش‌های اولیه در نشریه “سل ریپورتز” منتشر شده و آزمایش‌های بیشتر روی نمونه‌های جانوریِ آزمایشگاهی و در مناطق دیگر انجام خواهد گرفت.

منبع: ایسنا