پس از زایمان و وضع حمل، تازه مادران به برخی مراقبت های مهم نیاز پیدا میکنند. برای حفاظت از سلامتی، آن ها بهتر است به تغذیه و خورد و خوراک خود بیشتر دقت کنند. برخی راهنمایی های پزشکی و تغذیه ای را در ادامه در اختیارتان قرار داده ایم که در ادامه این بخش خواهید خواند.
مراقبت بعد از زایمان و نکات مهم مراقبتهای بعد از زایمان:بسیاری از خانم ها پس از زایمان به فکر سلامتی بدن خود نیستند؛ در حالی که مراقبت و مواظبت های پس از زایمان برای هر خانمی به مراتب بیشتر از مراقبت های قبل از زایمان است
هر گاه بعد از فارغ شدن از حاملگی خود را رها کنید و تصور کنید که دیگر وظیفه ای در جهت حفظ سلامتی خود ندارید اشتباه کرده اید.برای دانستن نکات مهم مراقبت بعد از زایمان با ما همراه شوید:
تا 40 روز هر روز یک وعده و ترجیحا در صبحانه از خوراک کله پاچه استفاده نمایید.
سعی کنید از جگر وکباب سیخی در وعده های روزانه استفاده نمایید .
از جوانه گندم داخل سوپ یا سالاد بی بهره نمانید.
مصرف رازیانه خشک همراه با دوغ یا ماست بسیار مطبوع و مفید است.
از سالاد کاهو فراوان استفاده کنید
آلو و انجیر که داخل آب خیس شده میل کنید .
تره و شنبلیله به صورت سبزی خوردن یا کوکو .
هفت تا هشت لیوان شیر روزانه بسیاری از کاستی های بدن را جبران میکند.
روزی سه مرتبه درجه حرارت گذاشته شود ، اگر از 5/37 بیشتر و سینه ها سفت نبود با پزشک خود تماس بگیرید و اگر سینه ها سفت بود ، از قسمت بالا به طرف سینه دوشیده ، از کمپرس حوله و آب گرم استفاده کنید.
روزی دو مرتبه درلگن پر از آب که روی اجاق به مدت 15 دقیقه جوشیده و گرم شده همراه با یک قاشق سوپ خوری نمک بنشینید سپس گازی را که از داروخانه تهیه کرده را کمی بتادین زده و به بخیه های خود بزنید و گاز را دور انداخته و یک گاز روی پوشک گذاشته واستفاده کنید .
دوش ایستاده گرفته و سپس از شکم بند پس از زایمان استفاده کنید ، بعلاوه ورزش های بعد از زایمان در صورت زرد شدن نوزاد ، شیر مادر را قطع کرده و قند آب فروان داده شود و به پزشک کودکان مراجعه کنید .
روی ناف بچه را یک گاز استریل آغشته به بتادین گذاشته و یک گاز تمیز روی آن گذاشته و از سرجی فیکس برای ثابت ماندن آن استفاده کنید .
بعد از یک هفته و بعد از 40 روز به پزشک زنان مراجعه کنید .
تا دو هفته از توالت فرنگی ویا وسیله ای که توالت معمولی را به فرنگی تبدیل کند استفاده شود.
منبع : دلگرم