هیچ غذایی نیست که به تنهایی بتواند از سرطان جلوگیری کند اما ترکیب صحیح غذاها با یکدیگر می تواند تفاوتی را ایجاد کند. در وعده های غذایی، حداقل دو سوم مواد غذایی گیاهی و فقط یک سوم پروتئین حیوانی مصرف کنید. بر اساس گزارش موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، این دستورالعمل غذایی جدید، یک ابزار مهم مبارزه با سرطان است.
مبارزه با سرطان با رنگ ها
میوه ها و سبزیجات غنی از مواد مغذی هستند که با سرطان مبارزه می کنند – و رنگ بیشتر ، نشان دهنده مواد مغذی بیشتر در این غذاهاست. این غذاها همچنین می توانند از طریق راه دیگری نیز خطر ابتلا به سرطان را در افراد کاهش دهند. آن ها به شما کمک می کنند تا وزن مناسب بدن خود را بدست آورده و آن را حفظ کنید. داشتن وزن اضافه خطر ابتلا به سرطان های متعدد نظیر روده بزرگ، مری و سرطان کلیه را افزایش می دهد. خوردن انواع سبزیجات به ویژه سبزیجات سبز تیره، قرمز و نارنجی به شما پیشنهاد می گردد.
نقش صبحانه در مبارزه با سرطان
اسید فولیک یا فولات یا ویتامین B9 می تواند در برابر سرطان روده بزرگ، مقعد و پستان از شما محافظت کند. شما می توانید این ویتامین را در میز صبحانه به وفور پیدا کنید. غلات صبحانه غنی شده و محصولات گندم کامل منابع خوبی از اسید فولیک هستند. آب پرتقال، خربزه و توت فرنگی برای صبحانه نوش جان کنید .
غذاهای غنی از اسید فولیک ( ویتامین B9 )
سایر منابع خوب اسید فولیک عبارتند از : مارچوبه و تخم مرغ. شما همچنین می توانید این ویتامین را در حبوبات، دانه آفتابگردان و سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج یا کاهوی رومی پیدا کنید. بهترین راه برای جذب فولات ( اسید فولیک ) قرص نیست ، بلکه خوردن میوه ها، سبزیجات و غلات غنی شده است.
مطالعه کنید : 90 گیاه دارویی و ادویه بی نظیر برای سلامتی و تندرستی
مطالعه کنید : ویتامین K و کاهش خطر سرطان و بهبود سامت قلب
غذاهای فست فود را کنار بگذارید
خوردن یک ساندویچ روبن یا هات داگ آن هم گاهی اوقات در استادیوم اشکالی ندارد اما قطع مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس، ژامبون و هات داگ ها باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و کولورکتال می شود. همچنین خوردن گوشت هایی که با دود یا نمک نگهداری شده اند ، باعث قرار گیری در معرض مواد شیمیایی می شود که به طور چشمگیری احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
گوجه فرنگی و مبارزه با سرطان
برخی مطالعات نشان می دهند، گوجه فرنگی برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پروستات، مفید می باشد. مطالعات همچنین نشان می دهند که محصولات پردازش شده گوجه فرنگی نظیر آبمیوه و سس گوجه فرنگی باعث افزایش پتانسیل مبارزه با سرطان می شود.
پتانسیل ضد سرطان چای
اگرچه شواهد موجود، هنوز دچار شک و شبهه است ؛ چای، به ویژه چای سبز ممکن است یک جنگنده قوی سرطانی باشد. در مطالعات آزمایشگاهی، چای سبز، رشد سرطان را در سلول های روده بزرگ، کبد، پستان و پروستات آهسته کرد و یا به طور کل از رشد آن جلوگیری کرد. همچنین اثر مشابهی در بافت و پوست ریه داشت و در برخی مطالعات طولانی مدت، چای با کاهش خطر ابتلا به سرطان پانکراس، مثانه و معده همراه بود.
انگور و سرطان
انگور و آب انگور، به ویژه انگور بنفش و قرمز حاوی رسوراترول است. رسوراترول دارای خواص آنتی اکسیدان قوی و ضد التهابی است. انگور در مطالعات آزمایشگاهی، از آسیب هایی که می تواند منجر به ایجاد سرطان گردد ، جلوگیری کرده است اما شواهد کافی برای اینکه بگوییم خوردن انگور یا آب انگور می تواند سرطان را درمان یا جلوگیری کند، وجود ندارد.
الکل را محدود کنید تا خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید.
سرطان های دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و پستان همگی به مصرف الکل پیوند داده شده اند. الکل همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و مقعد را افزایش دهد. انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند که مصرف نوشیدنی الکلی را به دو نوشیدنی در روز برای آقایان و یکی برای خانم ها محدود کنید.
زنانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند ، ممکن است بخواهند با یک پزشک درباره مقدار الکل مصرفی خود صحبت کنند و بدانند آیا اصلا مجاز به مصرف آن هستند یا خیر.
آب و دیگر مایعات می توانند در برابر سرطان محافظت کنند
آب نه تنها تشنگی شما را برطرف می کند بلکه ممکن است شما را در برابر سرطان مثانه محافظت کند. همچنین، نوشیدن مایعات بیشتر باعث می شود تا بیشتر ادرار کنید ؛ این مسئله باعث کاهش میزان زمانی می شود که عوامل مضر با مثانه در ارتباط هستند.
لوبیای توانا
لوبیا و حبوبات برای شما خیلی خوب است ؛ جای تعجبی ندارد که آنها نیز به مبارزه با سرطان کمک می کنند. آنها حاوی چندین فیتوشیمیایی قوی هستند که می توانند سلول های بدن را در مقابل آسیب هایی که می توانند به سرطان منجر شوند، محافظت کنند. در آزمایشگاه، این لوبیا ها باعث کاهش رشد تومور و جلوگیری از انتشار تومورها شد که باعث آسیب رساندن به سلول های نزدیک می شوند.
خانواده کلم در مقابل سرطان
سبزیجات کروسیفر ( نام زیبای خانواده کلم 🙂 ) شامل کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، کلم بروکسل، بوک چوی و کلم کالی هستند. ترکیبات موجود در این سبزیجات ، بدن شما را در برابر سرطان هایی نظیر روده بزرگ، پستان، ریه و رحم مقاوم می کند. در مقاله قبلی به بررسی خواص ضد سرطانی جوانه بروکلی و سایر فواید آن پرداختیم که پیشنهاد می کنم حتماً از طریق لینک زیر، این مقاله را بخوانید.
مطالعه کنید » جوانه بروکلی : یکی از غذاهای برتر در مبارزه با سرطان
سبزیجات برگ سبز تیره
سبزیجات برگ سبز تیره مانند برگ خردل، کاهو، کلم کالی، کاسنی، اسفناج و برگ چغندر غنی از فیبر، اسید فولیک ( ویتامین B9 ) و کاروتنوئیدها هستند. این مواد مغذی از شما در برابر سرطان دهان، حنجره، پانکراس، ریه، پوست و معده محافظت می کند.
ادویه عجیب و غریب !
کورکومین جزء فعال ادویه هندی زردچوبه است و پتانسیل مبارزه با سرطان بسیاری دارد. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهند که تحول، تکثیر و حمله سلول های سرطانی را به طور گسترده سرکوب می کند.
نحوه آشپزی اهمیت دارد!
اینکه چطور گوشت را بپزید، می تواند تفاوت بزرگی در خطر قرار گرفتن در معرض سرطان داشته باشد. سرخ کردن، بریان کردن و کباب کردن گوشت در دمای بسیار بالا سبب ایجاد مواد شیمیایی می شود که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. سایر روشهای پخت و پز مانند آهسته پختن ( با آتش ملایم پختن )، تفت آب پزی کردن و یا بخار دادن به نظر می رسد که مواد شیمیایی کمتری تولید می کند. هنگامی گوشت را با دمای ملایم می پزید ( خورشتی می کنید )، به یاد داشته باشید که مقدار زیادی سبزیجات سالم نیز به آن اضافه کنید.
توت فرنگی
توت فرنگی ها و تمشک ها دارای فیتوشیمیایی به نام الاجیک اسید هستند. این آنتی اکسیدان قدرتمند، همزمان از چندین روش برای مبارزه با سرطان استفاده می کند از جمله غیر فعال کردن مواد خاص سرطانزا و کاهش رشد سلول های سرطانی.
بلوبری برای سلامتی
آنتی اکسیدان های قوی موجود در بلوبری نقش گسترده ای در حمایت از سلامت ما ایفا می کنند. آنتی اکسیدان ها با رهانیدن بدن از رادیکال های آزاد، با سرطان مبارزه می کنند ؛ قبل از اینکه رادیکال های آزاد بتوانند به سلول های بدن آسیب برسانند. بلغور جو دوسر، غلات سرد، ماست و حتی سالاد را با بلوبری امتحان کنید تا مصرف این توت های سالم را افزایش دهید.
شکر نخورید!
شکر ممکن است به طور مستقیم منجر به سرطان نشود اما ممکن است دیگر غذاهای غنی از مواد مغذی که به محافظت در برابر سرطان کمک می کنند را عوض کند و تعداد کالری را افزایش می دهد که منجر به چاقی و اضافه وزن می شود. وزن بیش از حد نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
به مکمل ها بسنده نکنید
ویتامین ها در برابر سرطان از شما محافظت می کنند اما هنگامی که شما آنها را به طور طبیعی از غذاها دریافت کنید. هر دو انجمن سرطان آمریکا و موسسه تحقیقات سرطان آمریکا تاکید می کنند که مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی جنگنده با سرطان نظیر آجیل ها، میوه ها و سبزیجات برگ سبز به مراتب بهتر از مصرف مکمل آنهاست. رژیم غذایی سالم، بهترین است!
مطالعه کنید : 9 آجیل بسیار مفید برای سلامتی + جدول ارزش غذایی آنها
مطالعه کنید : 5 رژیم غذایی برتر در سال 2018 به عقیده کارشناسان
نظرات بسته است