قهوه دارای فواید درمانی بسیاری است و به دو صورت می شود آن را درست کرد، هم می توانید آن را با آب داغ دم کنید و هم می توانید آن را با آب سرد درست کنید. در این مقاله از دکتر سلام فواید درمانی قهوه سرد و نحوه درست کردن آن را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
هنگام دم کردن قهوه آب داغ، جامدات و روغن های معطر قهوه را تجزیه می کند. روغن های معطر قهوه که پایین تر از نقطه جوش هستند از بین می روند و ترکیبات تلخ در نزدیکی نقطه جوش آزاد می شوند.
کافی پرس سرد، یک روش مناسب دم کردن قهوه برای افرادی است که معده ای حساس دارند. این بهترین راه برای درست کردن قهوه سرد است زیرا قهوه در حالت سرد است. بسیاری از مردم از قهوه پرس شده بیشتر از روشهای داغ لذت میبرند، زیرا طعم اصلی قهوه در دماهای بالاتر از بین میرود و این روش معتبرتر از روشهای دیگر است.
دم کردن قهوه در دمای بالا باعث از بین رفتن طعم خوب قهوه میشود. حتی زمانی که قهوه داغ سرد میشود باز هم طعم آن تغییری نمیکند پس قهوه داغی که سرد شده است توصیه نمیشود. اسپرسو یخ زده نیز ناخوشایند است زیرا وقتی قهوه را سرد میکنیم تغییرات شیمیایی در آن رخ میدهد. اما کافی پرس سرد در معرض واکنشهای شیمیایی قرار نمیگیرد و شما میتوانید برای یک هفته قهوه سرد را در یخچال قرار دهید.
چگونه در پنج دقیقه کافی پرس سرد درست کنیم؟
قبل از اینکه به این روش بپردازیم، لازم است بدانیم که چطور قهوه را استخراج کنیم و چرا در ظرف چند دقیقه میتوان قهوه را به این روش دم کرد. هنگام دم کردن قهوه آب داغ، جامدات و روغنهای معطر قهوه را تجزیه میکند. روغنهای معطر قهوه که پایین تر از نقطه جوش هستند از بین میروند و ترکیبات تلخ در نزدیکی نقطه جوش آزاد میشوند، به همین دلیل دمای دم باید بسیار کنترل شود. دردمای پایین فنجان شما معطر نیست و در دماهای بالا قهوه شما به بالاترین میزان استخراج رسیده است.
اما درجه حرارت فقط یک راه برای سرعت بخشیدن به فرآیند حل کردن ترکیبات محلول در قهوه است. به عنوان یک طرفدار قهوه سرد، حتما میدانید که با ریختن مقدار کافی قهوه در آب سرد به یک محلول اشباع شده دست پیدا خواهید کرد. هر چه بیشتر جامدات وارد فنجان شما شود بیشتر باید حل شوند.
با این حال، روش دیگری برای سرعت بخشیدن به حل شدن مواد جامد قهوه وجود دارد. شما میدانید اگر به اندازه کافی صبر کنید شکر درآب سرد حل میشود. اما ما معمولا آن را هم میزنیم تا سریعترحل شود. اگر شما به سرعت و به اندازه کافی هم بزنید، همه ویژگیهای خوب قهوه را در فنجان حل میکنید بنابراین بدون ترکیبات تلخ و بدون اکسیداسیون حاصل از دم کردن، از یک قهوه که کمتر معده را تحریک میکند لذت خواهید برد.
روش درست کردن قهوه سرد
برای این کار ما از قهوه، آب و یک مخلوط کن استفاده میکنیم. اما شما گزینههای دیگری نیز دارید و این بستگی به شما دارد که دوست داشته باشید قهوه را چگونه بنوشید.
قهوه را آسیاب و بعد آن را تصفیه کنید، هر چه بهتر این کار را انجام دهید قهوه بهتری خواهید داشت.
قهوه را با آب مخلوط کنید. ۳ قاشق چای خوری قهوه را درون یک فنجان آب بریزید، میتوانید از قهوه بیشتری استفاده کنید و سپس در انتهای کار آب یا یخ بیشتری به آن اضافه کنید. آن را مدام هم بزنید و کاملا مخلوط کنید تا قهوه به پایین فنجان نرود.
اگر از همزن برقی استفاده میکنید آن را درون ظرف بگذارید.
حداقل برای چند دقیقه آن را با همزن هم بزنید. هر چه بیشتر آنها را مخلوط کنید بهتر است. مایع را درون فرنچ پرس بریزید، پلانجر را به آرامیبه پایین فشار دهید، اگر ته مانده قهوه را دوست ندارید حدود ۱۰٪ از مایع را کنار بگذارید.
قهوه را درون فنجان بریزید، مقداری آب و یخ به آن اضافه کنید و سپس سرو کنید. قهوه سرد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد.
فواید قهوه سرد
باید اعتراف کرد که قهوه خورها کمیعجیب و متفاوت هستند. آنها عاشق بیدارشدن با یک فنجان داغ قهوه دم کشیده در زمستان هستند اما زمانی که هوا گرم میشود به قهوه سرد میل بیشتری دارند. آیستی در بین آمریکاییها بسیار محبوب است و بیش از ۸۵ درصد آنها چای را به شکل آیس تی مصرف میکنند.
بالا بردن انرژی، دلیل قانع کننده ای برای انتخاب قهوه سرد در تابستان است. این نوشیدنی برای شما مفید است. در گذشته نوشیدن قهوه برای هر گونه بیماری در این سیاره مورد سرزنش قرار گرفته بود، اما تحقیقات معتبر نشان داد که قهوه ممکن است قادر به از بین بردن بسیاری از بیماریهای التهابی باشد.
به چند نکته حاصل از تحقیقات درباره قهوه سرد میپردازیم:
از بروز دیابت نوع ۲ محافظت میکند.
به جلوگیری از بیماری پارکینسون کمک میکند.
خطر ابتلا به سرطان کبد، کولون و اندومتری را کاهش میدهد.
به جلوگیری از بیماریهای کبدی کمک میکند.
برای قلب بسیار مفید است.
خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
از پیشرفت سرطان جلوگیری میکند.
از چشمان ما در برابر بیماریهایی که میتواند باعث نابینایی شود محافظت میکند.
افسردگی در زنانی که قهوه بیشتری مصرف میکنند کمتر است.
نوشیدن تا پنج قاشق غذاخوری قهوه به صورت روزانه ممکن است به جلوگیری از آترواسکلروز کمک کند.
خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد.
قهوه طول عمر را افزایش میدهد. طی مطالعه ای معلوم شد که مصرف قهوه به استثنای سرطان، ۱۰ درصد از مرگ ناشی از انواع بیماری میکاهد. کارشناسان احتیاط میکنند، اما قهوه برای همه، مخصوصا کسانی که از میگرن، اختلالات اضطرابی، مشکلات روده ای، فشار خون بالا، بیخوابی و مشکلات قلبی رنج میبرند بسیار مفید است. زنان باردار نیز باید مصرف روزانه کافئین خود را تا ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند.
منبع: نوش آنلاین