فشار خون از جمله اختلالاتی است که به راحتی و به وسیله مدارا کردن و رعایت برخی رژیم های غذایی قابل درمان و کنترل است. در مطلب قبلی به به بررسی برخی مواد غذایی و نحوه استفاده از آنها جهت کنترل فشاره خون اشاره کردیم؛ در این مطلب قصد داریم تا به ادامه مطلب قبلی پرداخته و شما را با یک رژیم غذایی عالی جهت کنترل این اختلال آشنا کنیم. با دکتر سلام همراه باشیم.
4. آب نارگیل
همانطور که در مجله پزشکی غرب هند آمده است آب نارگیل نتایج قطعی در کاهش فشار سیستولیک را به میزان 71 درصد و فشار دیاستولیک 29 درصد را نشان داده است.
آب نارگیل چگونه عمل می کند؟
آب نارگیل سرشار از پتاسیم است که نقش عمده ای در کاهش فشار خون ایفا می کند هر دو پتاسیم و منیزیم موجود در آب نارگیل سبب بهبود عملکرد عضلات قلب می شود.
نحوه استفاده از آب نارگیل چگونه است؟
8 اونس از آب نارگیل بنوشید.
2 بار در یک روز مصرف کنید اگر اضافه وزن دارید سپس 3 بار در روز مصرف کنید.
هشدار:
اگرچه آب نارگیل کاملاً بی ضرر به نظر می رسد ولی می تواند برای مردمی که کلیه آنها شکل مناسب ندارد مضر باشد مصرف پتاسیم بیش از حد می تواند روی کلیه اثر کرده و می تواند سطوح مایعات و الکترولیت در بدن را تحت تاثیر قرار دهد قبل از استفاده از هر چیزی جدید برای کاهش سطح فشار خون برای اطمینان با دکتر خود را مشورت نمایید.
5. بلوبری
همانطور که در یک مطالعه که در مجله آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی منتشر شده، گفته شده است که مصرف بلوبری 5.1٪ کاهش در فشار سیستولیک و 6.3٪ کاهش در فشار دیاستولیک را نشان داده است.
بلوبری چگونه عمل می کند؟
مصرف بلوبری تولید اکسید نیتریک در بدن را افزایش می دهد این کمک می کند رگ های خونی شما خاصیت ارتجاعی خود را حفظ کنند همچنین به گشاد شدن بیشتر عروق خونی شما کمک می کند و سبب کاهش فشار خون می شوند.
فلاونوئیدها در بلوبری شناخته شده به عنوان آنتوسیانین که عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند آنها برای پوشش اندوتلیال سیستم گردش خون مفید شناخته شده اند همچنین برای جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ و ترویج فشار خون سالم کمک می کند.
نحوه استفاده از بلوبری؟
شما می توانید هر دو بلوبری تازه و خشک را برای پایین آوردن فشار خون مصرف کنید با این حال شما می توانید این “اسموتی بلوبری خوشمزه و یا شربت بلوبری” را برای کاهش فشار خون بالا امتحان کنید.
اسموتی بلوبری:
در یک مخلوط کن، 1.5 قاشق غذا خوری از پودر بلوبری خشک یخ، 1/2 فنجان شیر، 1/2 فنجان ماست ساده و 1.5 قاشق چای خوری دانه کتان زمینی را اضافه کنید.
مواد تشکیل دهنده را برای یک دقیقه یا تا تهیه اسموتی مخلوط کنید.
عسل را برای طعم اضافه کنید و آن را مصرف کنید.
شربت بلوبری:
توت خشک را به یک لیوان آب اضافه کنید.
مخلوط در حرارت کم قرار دهید.
اجازه دهید مخلوط بجوشد تا نیمی از آب تبخیر شود.
دانه ها را تحت کشش قرار دهید.
دانه ها را فشار داده تا آب آن خارج شود.
آب استخراج شده را به آب گرم بریزید و در عسل هم بزنید و سپس دوباره گرم کنید.
شما می توانید عسل و بلوبری را مجدد در حرارت متوسط گرم کنید تا شربت غلیظ شود.
1 قاشق چای خوری شربت بلوبری را 2 بار در یک روز مصرف کنید.
باقیمانده را یک ظرف مهر و موم شده و در یخچال خود تا 4 هفته نگه دارید.
مقدار بلوبری توصیه شده برای مصرف
پودر خشک بلوبری سرخ شده: 22 gms یا 1.5 قاشق غذا خوری
بلوبری تازه: 1 فنجان در روز
هشدار:
بلوبری حاوی مقدار بالایی از سالیسیلاتها است بنابراین، مردم دارای آلرژیک به سالیسیلاتها باید از خوردن آن در مقادیر بزرگ اجتناب کنند.
بلوبری سرشار از ویتامین K است مصرف بیش از حد آنها می تواند به مصرف بیش از حد ویتامین K منجر شود.
خوردن بیش از حد توصیه شده می تواند سطح قند خون را افزایش دهد.
مصرف بیش از حد بلوبری برای زنان باردار و شیرده ناایمن است.
6. هویج
اگر شما همیشه نیاز به یک معجون جادویی برای کاهش فشار خون بالا دارید آن چیزی جز هویج نیست همانطور که در مجله بین المللی رگ شناسی آورده شده، هویج در کاهش فشار خون کمک کرده است.
هویج چگونه عمل می کند؟
پکتین یا پکتات کلسیم هضم شما را تنظیم می کند که در نتیجه سبب کاهش کلسترول و کاهش ایجاد پلاک می شود آن سرخرگ ها را سالم نگه می دارد و مانع از سخت شدن دیوار آنها می شود این به حفظ انعطاف عروق خونی کمک می کند و سبب کاهش فشار خون می شود.
هویج حاوی بتا کاروتن است که یک آنتی اکسیدان می باشد خون ما بسیاری از رادیکال های آزاد را حمل می کند که در واقع به سلول ها در بدن آسیب می رسانند که اغلب وارد دیواره رگ های خونی می شود آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند که منجر به سلامت بهتر خون می شود.
هویج سرشار از پتاسیم است که در توازن سطح سدیم و تعادل مایعات سالم در بدن هستند عدم تعادل در سطح سدیم اغلب به فشار خون بالا منجر می شود.
نحوه استفاده از هویج؟
شما می توانید یک فنجان هویج یا 3 لیوان آب هویج را به منظور کاهش فشار خون بالا روزانه بخورید. با این حال، شما همچنین می توانید این معجون شگفت انگیز هویج را امتحان کنید.
در یک مخلوط کن، 3 هویج (خرد شده)، 1 چغندر (خرد شده)، 1 اینچ قطعه زنجبیل، 4 ساقه کرفس، خیار و 1/2 1 گلابی متوسط اضافه کنید.
مواد تشکیل دهنده را مخلوط تا اسموتی بدست آید.
در یک شیشه بریزید و از ان لذت ببرید.
هشدارها:
هویج در قند بالا است بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید از آن اجتناب کنند.
آنها یک اثر ملین ملایم دارند بنابراین افراد مبتلا به اسهال باید از آن اجتناب کنند.
از نوشیدن آب هویج در طی بد شدن پانکراس و روده اجتناب کنید این حالت معمولاً بار سنگین در پانکراس ایجاد می کند.
افراد دارای آلرژیک به هویج از خوردن آن اجتناب کنند.
7. گوجه فرنگی
در یک مطالعه در استرالیا، افرادی که لیکوپن موجود در رژیم غذایی خود دریافت کرده اند تا 10 درصد کاهش در LDL نشان داده اند گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن و دیگر عناصر مفید است که سبب کاهش فشار خون می شود.
گوجه فرنگی چگونه عمل می کند؟
گوجه فرنگی حاوی پتاسیم، مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E و بتا کاروتن است پتاسیم تنش در دیواره رگ های خونی را کاهش می دهد و فشار مورد نیاز قلب برای پمپ کردن خون را کاهش می دهد.
لیکوپن موجود در گوجه فرنگی به کاهش کلسترول خون کمک می کند و به نوبه خود، مانع از رسوب چربی بر روی دیواره شریان (عامل بیماری قلبی ) می شود.
نحوه استفاده از آن؟
شما می توانید 1 فنجان از تکه های گوجه فرنگی، آب و یا سس آن را یک بار در روز مصرف کنید. دوز 20mg از لیکوپن (موجود در یک فنجان آب گوجه فرنگی یا سس) بیش از اندازه کافی برای مصرف بی خطر است.
توجه داشته باشید: از مصرف سس گوجه فرنگی حاوی سطوح بالایی از سدیم اجتناب کنید.
مکمل:
اگر شما نمی توانید و یا دوست نداشتن طعم و مزه گوجه فرنگی را، سپس شما می توانید با خوشحالی آنها را در قالب مکمل مصرف نمایید.
مقدار مصرف مکمل: 200 میلیگرم در روز.
هشدار:
مصرف گوجه فرنگی بیش از حد می تواند به تجمع پتاسیم در بدن منجر شود مقادیر بالایی از پتاسیم در بدن می تواند برای افراد مبتلا به اختلالات کلیوی مضر باشد.
از مصرف مقدار بیش از حد گوجه فرنگی اجتناب کنید زیرا آن می تواند به استفراغ، اسهال، سرگیجه، سردرد، اسپاسم های خفیف، سوزش گلو و غیره منجر شود.
مصرف گوجه فرنگی برای زنان باردار و شیرده ایمن می باشد با این حال، بهتر است از مصرف بیش از حد جلوگیری کنید.
8. هل
همانطور که در یک مطالعه تازه انجام شده تشخیص داده شده به 10 نفر 3 گرم پودر هل به مدت 12 هفته داده شد نتایج اعلام کرده اند که هل فشار خون سیستولیک، دیاستولیک کاهش و فعالیت فیبرینولیتیک (بازدارنده لخته های خون) افزایش می دهد.
هل چگونه عمل می کند؟
هل یک منبع بسیار خوبی از پتاسیم است که به رفع سدیم بیش از حد از بدن کمک می کند که یکی از دلایل فشار خون بالا است.
در حال حاضر منیزیم در هل مانع ایجاد پلاک در دیواره رگ های خونی است این فشار مورد نیاز قلب برای پمپ کردن خون را کاهش می دهد.
این شامل آنتی اکسیدانی است که به کاهش استرس اکسیداتیو نیز کمک می کند همچنین به جریان خون مناسب کمک می کند.
نحوه استفاده از هل؟
1 قاشق چای خوری پودر هل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید.
عسل ارگانیک خام را اضافه و مخلوط کنید.
پس از آماده سازی دو بار در روز بنوشید.
برای اثربخشی بیشتر، شما همچنین می توانید این ترکیب را امتحان کنید 4 هل، 4 فلفل سیاه، 1 چوب دارچین و 4 برش زنجبیل نازک به جای پودر هل استفاده کنید.
هشدار:
افرادی که از بیماری سنگ کلیه رنج می برند باید از مصرف هل جلوگیری کنند.
9. زنجبیل
در دانشگاه Ilorin، نیجریه، یک مطالعه بر روی 60 نفر انجام شده و نتیجه گرفته اند که زنجبیل سبب بهبود قابل توجهی در کاهش فشار خون شده است.
زنجبیل چگونه عمل می کند؟
زنجبیل حاوی دو ترکیب مهم مانند جینجرول و shogaol است که توانایی کاهش فشار خون بالا را دارند.
ترکیبات شیمیایی زنجبیل سبب کاهش چگالی لیپوپروتئین و ایجاد پلاک در دیواره رگ های خونی می شود این به جریان آزادانه خون کمک می کند.
همچنین از تشکیل لخته شدن خون در شریان ها و عروق خونی جلوگیری می کند لخته شدن خون می تواند جریان آزادانه خون را از طریق سیستم گردش خون محدود کند.
نحوه استفاده از زنجبیل؟
شما می توانید زنجبیل را به غذاهای خود، آب میوه و اسموتی اضافه کنید جدای از آن، شما همچنین می توانید چای زنجبیل، هل را با پیروی از روند زیر امتحان کنید
غلاف هل را له کنید تا زمانی که روغن آن آزاد شود.
غلاف خرد شده را به ½ فنجان از آب اضافه کنید.
1 قاشق چای خوری پودر دارچین را به مخلوط اضافه کنید.
سپس ½ فنجان از شیر و 1 ½ قاشق چای خوری چای سیاه اضافه کنید.
مخلوط را بجوشانید و سپس اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه بجوشد تا شما کارامل را به رنگ قهوه ای ببینید.
عسل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
داخل یک فنجان چای فشار داده و بنوشید.
3 بار در یک روز بنوشید.
نکته: مطمئن شوید که از بیش از 4 گرم مصرف زنجبیل جلوگیری کنید.
مکمل:
اگر شما زنجبیل را به صورت خام نمی خواهید پس از آن شما می توانید آنها را در قالب مکمل استفاده کنید از خرید مکمل زنجبیل، مطمئن شوید که آن شامل 5٪ ترکیبات تند و همچنین شامل جینجرول و shaogal باشد.
مقدار مصرف توصیه شده: 75 به 2000 میلی گرم از زنجبیل در دوز منقسم است
هشدار:
زنان باردار و شیرده باید بیشتر از 1 گرم زنجبیل در روز مصرف نکنند.
مردم، که داروهای فشار خون بالا می خورند باید با دکتر قبل از مصرف مکمل زنجبیل مشورت کنند
10. زالزالک
همانطور که در یک تحقیق اورده شده است زالزالک بهبود قابل توجهی در کاهش فشار خون و ضربان قلب را نشان داده است.
زالزالک چگونه عمل می کند؟
زالزالک مقدار فشار خون به خارج از قلب در طول انقباضات را بهبود می بخشد.
فلاونوئیدها،procyaninds الیگومریک و مواد مغذی موجود در زالزالک سبب گشاد شدن رگها می شود همچنین به عنوان یک مهار کننده ACE که به طور موثر سطح فشار خون بالا را کاهش می دهد.
عصاره آن مانع از تولید ترومبوکسان شده که خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
نحوه استفاده از زالزالک؟
1 فنجان آب را بجوشانید.
1 قاشق چای خوری زالزالک را به آرامی خرد کرده و به آن اضافه کنید.
اجازه دهید آن را به مدت 4 – 5 دقیقه بجوشد و از شعله بردارید.
داخل یک فنجان ریخته و به آن، طبق سلیقه عسل اضافه کرده و مصرف کنید.
یک یا دو بار در یک روز مصرف کنید.
مکمل:
اگر شما به فکر مصرف زالزالک به شکل عصاره هستید سپس در اینجا دوز مناسب برایتان در نظر گرفته شده است.
مقدار مصرف: 160 – 900 میلی گرم عصاره زالزالک.
هشدار:
مصرف بیش از حد زالزالک می توانید فشار خون را پایین آورده و سبب سرگیجه شود.
زالزالک را در ترکیب با داروهای ضد انعقادی نخورید.
منبع: بهداشت نیوز