کمبود منیزیم، که به عنوان هیپومنیزیم شناخته می شود، یک مشکل سلامتی است که اغلب نادیده گرفته می شود. در حالی که تخمین زده شده است کمتر از 2 درصد از افراد که کمبود منیزیم را تجربه می کنند، 75 درصد از مردم ازمصرف میزان توصیه شده در مورد خود راضی نیستند.
در برخی موارد، کمبود این ماده در بدن ممکن است تشخیص داده نشود زیرا علائم آشکار معمولاً تا زمانی که سطح آن به شدت پایین نرسد ظاهر نمی شود. علل کمبود منیزیم متفاوت است. علت آن می تواند از مصرف نادرست رژیم غذایی تا از دست دادن منیزیم بدن، متفاوت باشد. مشکلات بهداشتی مرتبط با از دست رفتن منیزیم شامل دیابت، جذب ضعیف مواد غذایی، اسهال مزمن، بیماری سلیاک و سندرم گرسنگی است. افراد مبتلا به مصرف الکل نیز در معرض خطر بالایی برای کمبود این ماده هستند. در این جا، 7 علت کمبود منیزیم ذکر شده است.
درد عضلات و گرفتگی
کوفتگی، لرزش و گرفتگی عضلانی علائم کمبود منیزیم است. در بدترین حالت، کمبود این ماده غذایی ممکن است حتی باعث تشنج شود.
دانشمندان معتقدند این علائم ناشی از جریان بیشتر کلسیم به سلول های عصبی است که عصب عضله را بیش از حد تحریک می کند. در حالی که مکمل ها ممکن است موجب تسکین عضلات و باز شدن گرفتگی عضلانی شود و در افراد این کمبود را کاهش دهد. به یاد داشته باشید که این اختلالات عضلانی ناخواسته، ممکن است علل بسیاری داشته باشند. به عنوان مثال، آنها ممکن است ناشی از استرس یا مصرف کافئین باشند. آنها ممکن است عارضه جانبی برخی از داروها یا یک علامت بیماری عصبی مانند بیماری نوروميوتونی یا عصبی حرکتی باشند. برخی نشانه های گاه به گاه، طبیعی هستند، اما اگر علائم شما همچنان ادامه داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.
خلاصه علائم عمومی کمبود منیزیم شامل درد عضلات، لرزش و گرفتگی عضلات است. با این حال، مکمل بعید است که این علائم را در افرادی که کمبود ندارند کاهش دهد.
2. اختلالات روانی
اختلالات روانی یکی دیگر از پیامدهای احتمالی کمبود منیزیم است. این علائم عبارتند از: بی تفاوتی، که با خستگی ذهنی یا عدم احساسات مشخص می شود. کمبود شدید ممکن است حتی منجر به کما شود. علاوه بر این، کاهش سطح منیزیم و افزایش خطر افسردگی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند.
دانشمندان همچنین حدس زده اند که کمبود منیزیم ممکن است اضطراب را افزایش دهد. یک بررسی نشان می دهد که مکمل های منیزیم ممکن است به افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی کمک کنند. به طور خلاصه، به نظر می رسد که کمبود منیزیم باعث اختلال در عملکرد عصبی می شود و برخی از افراد در معرض مشکلات روحی قرار می گیرند.
کمبود منیزیم ممکن است سبب خستگی ذهنی، کمبود احساسات و حتی کما شود.
3. پوکی استخوان
پوکی استخوان یک اختلال است که با استخوان های ضعیف مشخص می شود و خطر بروز شکستگی استخوان را افزایش می دهد.
خطر ابتلا به پوکی استخوان تحت تاثير عوامل متعددی است. این علائم شامل پیری، ورزش نکردن و مصرف کم ویتامین D و K می باشد.
جالب توجه است، کمبود منیزیم نیز عامل خطری برای پوکی استخوان است. کمبود آن ممکن است مستقیما توان استخوان ها را کاهش دهد و باعث کاهش میزان کلسیم خون در ساختمان اصلی استخوان ها شود.
کاهش مقدار منیزیم در رژیم غذایی باعث کاهش حجم استخوان می شود. مصرف پایین منیزیم با تراکم ضعیف استخوان همراه است.
کمبود منیزیم ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان را افزایش دهد، هرچند این ریسک شامل عوامل بسیاری است.
4. خستگی و ضعف عضلانی
وضعیتی که با خستگی یا ضعف جسمی یا ذهنی مشخص می شود، نشانه دیگری از کمبود منیزیم است. به خاطر داشته باشید که هر زمان خسته شدید به این معنا نیست که کمبود منیزیم دارید. به طور معمول، ممکن است نیاز به استراحت داشته باشید. با این حال، خستگی شدید یا پایدار ممکن است نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد.
یکی دیگر از علائم کمبود منیزیم، ضعف عضلانی است. دانشمندان معتقدند که این ضعف ناشی از از دست دادن پتاسیم در سلول های عضلانی است که یک بیماری همراه با کمبود منیزیم است. بنابراین کمبود منیزیم یکی از علل احتمالی خستگی یا ضعف است. کمبود منیزیم ممکن است موجب خستگی یا ضعف عضلانی شود. با این حال، این نشانه های خاصی از کمبود نیست، مگر اینکه با علائم دیگر همراه شوند.
5. فشار خون بالا
کمبود منیزیم می تواند فشار خون را افزایش دهد و فشار خون بالا یک عامل خطر قوی برای بیماری های قلبی است. سطح کم منیزیم یا مصرف جزئی غذایی این ماده ممکن است فشار خون را افزایش دهد. مکمل های منیزیم ممکن است باعث فشار خون پایین، به خصوص در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا شود. به سادگی، کمبود منیزیم ممکن است فشار خون را افزایش دهد که به نوبه خود باعث افزایش خطر بیماری قلبی می شود. علاوه بر این، مکمل ها ممکن است برای افراد دارای فشار خون بالا مفید باشند.
6. آسم
کمبود منیزیم در بیماران مبتلا به آسم شدید دیده می شود. علاوه بر این، سطوح منیزیم در افراد مبتلا به آسم کمتر از افراد سالم است. محققان بر این باورند که کمبود منیزیم باعث ایجاد کلسیم در ماهیچه هایی می شود که در راه هوائی ریه ها قرار دارند. این باعث می شود تا راه های هوایی بسته شوند و تنفس سخت تر شود.
جالب توجه است که گاهی داروهای استنشاقی با سولفات منیزیم به افراد مبتلا به آسم شدید برای استراحت و گسترش راههای هوایی کمک می کند. برای کسانی که علائم تهدید کننده حیات دارند، تزریق این ماده ترجیحی است. با این حال، شواهد اثربخشی مکمل های غذایی منیزیم در افراد مبتلا به آسم، متناقض است.
7. ضربان نامنظم قلب
در میان نشانه های جدی کمبود منیزیم آریتمی قلب یا ضربان نامنظم قلب است. علائم آریتمی در اغلب موارد خفیف است. اغلب این بیماری هیچ علائمی ندارد. با این حال، در بعضی افراد ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و مکث بین آن شود. سایر علائم احتمالی آریتمی شامل سرگیجه، ضعف تنفس، درد قفسه سینه یا خستگی ناگهانی است. در موارد شدید، آریتمی ممکن است خطر سکته مغزی یا نارسایی قلبی را افزایش دهد. دانشمندان معتقدند که عدم تعادل سطوح پتاسیم داخل و خارج سلولهای عضلانی قلب ممکن است به علت کمبود منیزیم باشد. برخی از بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب و آریتمی دارای سطوح پایین منیزیم نسبت به افراد سالم هستند. در درمان این بیماران با تزریق منیزیم باعث بهبود عملکرد قلب آنها می شود. مکمل های منیزیم همچنین ممکن است علائمی را در برخی از بیماران مبتلا به آریتمی ایجاد کنند.