با نزدیک شدن با ایام عید بازار خرید آجیل و خشکبار نیز داغ تر شده است و مردم در حال تهیه آجیل شب عید می باشند،اما مصرف آجیل در طول سال نیز برای سلامتی انسان بسیار مفید است.
مصرف آجیل باعث تقویت بنیه بدن میشود و اثر فوقالعادهای در کاهش کلسترول، سلامت ماهیچههای قلب، افزایش قدرت ذهن و درمان کم خونی دارد. با این وجود مصرف بیش از حد آجیل در نوروز میتواند باعث چاقی، مشکلات قلبی و آسیب دندانها شود. در این مطلب با خواص آجیل ها و مضرات مصرف آنها آشنا خواهید شد.
این روزها که به عید نوروز نزدیک میشویم، مردم گرایش بیشتری به مصرف آجیل دارند. متخصصان تغذیه معتقدند، مصرف آجیل و مغزهای گیاهی برای درمان بیماریها و تقویت بنیه بدن مفید است و مصرف متعادل و به اندازه آن، اثر فوق العادهای در کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، سلامت ماهیچههای قلب، افزایش قدرت ذهن و هوش و درمان کم خونی فقر آهن دارد. البته زمانی که همین آجیل به طور اصولی و متعادل مصرف نشود، ممکن است اثرات معکوسی بهجا گذاشته و به ضرر سلامتی تمام شوند. در این بخش از ستاره به بررسی خواص آجیل ها و مضراتی که ممکن است مصرف آن برای شما به همراه داشته باشد آشنا خواهید شد. لطفا با ما همراه شوید.
آجیلهایی که در ایام عید نوروز مصرف میشوند غالبا شامل پسته، فندق، بادام، بادام هندی، گردو و تخمه هستند. غالب مغزهای گیاهی دارای طبع گرم هستند و سرشار از عناصر غذایی و ویتامینهای ضروری برای بدن میباشند. به طورکلی این آجیلها برای سلامت قلب و عروق، مبارزه با سرطان، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پوکی استخوان مفیدند. در جدول زیر به تفکیک خواص درمانی هریک از آجیلهای مصرفی در نوروز گرداوری شده است.
خواص پسته
آنتی اکسیدان
کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب
ضد سرطان
ضد میکروب
محرک جنسی
مغذی
کاهش چربی و فشار خون
کمک به درمان اسهال
پیشگیری از حملات قلبی
بادام
خواص بادام
کاهش چربی خون
آنتی اکسیدان
مغذی
کمک به لاغری و کاهش وزن
پیشگیری از اترواسکروز
تقویت ذهن
استحکام و سلامت استخوانها و دندانها
بادام هندی
خواص بادام هندی
قابض
پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
ضد سرطان
ضد میکروب
فندق
خواص فندق
کاهش کلسترول
پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
درمان سرطان به ویژه سرطان پروستات، سرطان تخمدان، دستگاه گوارش و ریه
بیشتر بخوانید: خواص معجزه آسا فندق
گردو
افزایش عملکرد ذهن و تسهیل فعالیتهای استدلالی مغز، پیشگیری از آلزایمر
درمان بدخوابی
تقویت نیروی جنسی
درمان یبوست
کاهش چربی بد خون و افزایش چربی خوب
سلامت پوست
کاهش خطر حوادث قلبی عروق
تخمه ژاپنی
ضد سرطان به ویژه پیشگیری از سرطان پروستات
کاهش چربی بد خون
پیشگیری از پوکی استخوان
درمان کم خونی و بی اشتهایی
مضرات آجیل (موارد احتیاطی، عوارض جانبی و منع مصرف)
علیرغم خواص فروان آجیل، مصرف بیش از حد آنها میتواند اثرات متضادی بر سلامت افراد به جا بگذارد، به ویژه آنکه غالبا آجیلی که در نوروز مورد مصرف قرار میگیرد از انواع آجیل بو داده و شور است. عوارض ناشی از مصرف زیاد آجیل عبارتند از:
اضافه وزن و چاقی: خوردن حجم بالایی از آجیلها به دلیل میزان چربی و کالری بالای این مغزهای گیاهی، باعث افزایش وزن و چاقی میشود.
افزایش چربی، فشار خون و احتمال بیماریهای قلبی: آجیلهای بو داده غالبا شور هستند و باعث بالا رفتن فشار خون میشوند. چربی بالا به همراه افزایش فشار خون خطر بیماریهای قلبی و حمله قلبی را فزایش میدهد.
حساسیت: طبع گرم آجیل و وجود برخی مواد آلرژیزا به ویژه در بادام زمینی میتواند در افراد مستعد ایجاد حساسیت و بروز جوش و آکنه کند و در مواردی حتی میتواند کشنده باشد و ایجاد شوکهای آنافیلاکتیک کند.
مشکلات گوارشی: یکی از شایعترین مضرات مصرف آجیل، بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ معده و ایجاد گاز در دستگاه گوارش است و در موارد افراط بیش از اندازه منجر به اسهال میشود.
آسیب به دندانها: مصرف زیاد آجیل به ویژه انواع تخمه، باعث آسیب به دندانها شده و سبب تحلیل و از بین رفتن آنها میشود و میتواند زمینهساز تغییر رنگ دندانها نیز گردد.
درپایان توصیه میکنیم با توجه به اینکه این روزها در بازار انواع آجیلها وجود دارند، لازم است بتوانید آجیل تقلبی را از نوع سالم آن تشخیص دهید. همچنین توجه داشته باشید، آجیل های نوروزی به دلیل روغن زیادی که دارند خیلی زود فاسد میشوند که باید قبل از خرید آجیل با خوردن چند دانه از آنها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید و در صورت تازه نبودن، از خرید آجیل منصرف شوید.
منبع/تی نیوز
نظرات بسته است