این مطالب را ممکن است اکثر خانم ها ندانند و در دوران پریودی و سیکل های ماهانه خود به آنان اهمیت ندهند!
وقتی صحبت از سلامت میشود بسیاری از خانمها با کنترل منظم و معاینههای معمول، اطلاعاتی را دراختیار پزشک خود قرار میدهند، اما موارد متعددی وجود دارد که متخصصان بیماریهای زنان از آنها به شما چیزی نمیگویند. در اینجا به چند مورد اشاره میکنیم تا هم از شرایط سلامت خود آگاه شوید و هم درد دوران قاعدگی را کاهش دهید.
۱- ممکن است قاعدگی نامنظم چندان هم نامنظم نباشد
بعضی از خانمها تخمکگذاری منظمی ندارند در نتیجه قاعدگی آنها نیز نامنظم خواهد بود. داشتن استرس و بیماریهای مختلف میتواند بر روی قاعدگی تاثیر بگذارد. اما مهم است که بدانید یک قاعدگی نامنظم در حقیقت به چه معناست. هر سیکل قاعدگی منظم در ۲۵ تا ۳۵ روز از آغاز قاعدگی تا قاعدگی بعدی است. بسیاری از خانمها فکر میکنند که اگر ماه بعد در همان تاریخ قاعدگی آنها شروع نشود عادت ماهیانه آنها نامنظم است در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است.
۲- ارتباط خوردن شیرینی با سندروم پیش از قاعدگی
دانشمندان میگویند هیچ دلیلی برای ارتباط افزایش میل و اشتها به خوردن شیرینی با آغاز سندروم پیش از قاعدگی وجود ندارد. همه اینها زاییده ذهن شماست.
۳- سندروم پیش از قاعدگی (pms)
بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ انجام شد افزایش مصرف کلسیم و ویتامین میتواند به طور چشمگیری سندروم پیش از قاعدگی را کاهش دهد. همچنین به رژیم غذایی روزانه و نوع تغذیه خود هم دقت کنید. تحقیقات بلندمدت حاکی از آن است که خانمهایی که به طور متوسط ۴ وعده غدایی حاوی شیرینی، شیر بدون چربی، محصولات لبنی و یا آب پرتقال تازه میخورند کمتر در معرض سندروم پیش از قاعدگی قرار میگیرند.
۴- قاعدگیهای کوتاهمدت
داشتن قاعدگی کوتاهمدت میتواند نشانه کمخونی باشد، اگر خونریزی شدید دارید و سیکل قاعدگیتان نیز کوتاه است (۱۵ روز) میتواند نشانه این باشد که بدن شما با کمبود آهن، میوما و یا هموگلوبین پایین مواجه است. در مدت زمان قاعدگی، خانم ها ۶۰-۵۰ میلی خون از دست میدهند که این مقدار دلیلی برداشتن بیماری خاصی نیست. پس اگر چرخه قاعدگیتان کوتاه است به پزشک مراجعه کنید و دلیل آن را جویا شوید.
۵- فقدان چربی در بدن مساوی با فقدان قاعدگی
اگر شاخص تودهبندی شما بسیار پایین باشد (۱۲-۸) بدن شما خود به خود در وضعیت سیستم بقا قرار میگیرد و آمنوره (فقدان قاعدگی) رخ میدهد.