اگر جزو افرادی هستید که از آلرژی فصلی رنج میبرند بهتر است با برخی پرهیزات غذایی در فصولی که این عارضه شدت پیدا میکند آشنا شوید برخی عوامل محیطی و تغدیه ای می توانند حساسیت فصلی شما را افزایش دهند سعی کنید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید تا دچار عوارض آلرژی فصلی نشوید .
◊ برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی های فصلی موثرند؛ در این مطلب به برخی از این مواد غذایی اشاره می کنیم:
- مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات
- گوشت
- لبنیات
- انواع سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی ها بکاهد.
- مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آن ها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آن ها انجام می شود) می تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند.
بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی زا در مقابل حساسیت های فصلی ایمن می شوند.
- نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می دهد.
- سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضد باکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می کند.
- مصرف روغن های امگا ۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند.
◊ برخی مواد غذایی تشدید کننده آلرژی:
- سویا
- تخممرغ
- شیر گاو
- بادام زمینی
- گندم
- ماهی
- خربزه
- گوجهفرنگی
- بادمجان
- گوجهسبز
- کرفس
- برخی از شکلاتها
ادامه مطلب در لینک زیر: رژیم غذائی حذفی در آلرژی
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: روش های تاثیرگذار بر آسم و آلرژی فصلی