اگرچه مردان هم در معرض عفونت دستگاه ادراری قرار دارند، اما این بیماری روی تعداد بیشتری از زنان تاثیر می گذارد. آمار می گوید تقریبا نیمی از زنان در طول زندگی خود حداقل یک بار به عفونت دستگاه ادراری مبتلا می شوند.
عفونت ادراری زمانی رخ می دهد که میکروب ها وارد مثانه، کلیه ها، مجاری که این دو را به هم متصل می کند، شوند. اگر به عفونت مثانه مبتلا شوید (که بیشتر شایع است)، علائمی مثل درد یا احساس سوزش در حین دفع ادرار، تکرر ادرار، ناراحتی در زیر شکم یا بدبو بودن ادرار را خواهید داشت.از طرف دیگه، شما زمانی به عفونت کلیه مبتلا می شوید، که عفونت مثانه را درمان نکنید و این عفونت در کلیه ها پخش شود. از جمله علائم عفونت کلیه درد شدید در دو طرف کمر، تب و استفراغ را می توان نام برد.بهترین کاری که می توان انجام داد به تاخیر نینداختن درمان عفونت دستگاه ادراری است. کسانی که سیستم ایمنی و کلیه های ضعیف و دیابت دارند باید فورا به پزشک مراجعه کنند. زنان باردار هم مستعد ابتلا به عفونت دستگاه ادراری هستند. گاهی این عفونت هیچ گونه علائمی ندارد، و فقط با آزمایش ادرار می توان تشخیص داد یک شخص عفونت دارد یا خیر.وقتی عفونت به کلیه ها برسد فورا باید درمان را شروع کرد، چون صدمه به کلیه ها ممکن است دائمی شود. باکتری ها از طریق مجاری ادراری به مثانه رفته و آنجا عفونت ایجاد می کنند. این بیماری بین زنانی بیشتر شایع است که از نظر جنسی فعال هستند. چیزهای دیگری که خطر ابتلا به عفونت ادراری را افزایش می دهند شامل از دست دادن آب بدن، نرفتن به دستشویی وقتی که لازم است، و زمانی که سنگ کلیه دارید.آزمایش ادرار می تواند مشخص کند که آیا عفونت دارید یا خیر. وقتی جواب آزمایش مثبت باشد، پزشک به شما داروهایی مناسب برای درمان آن تجویز می کند. البته در کنار دارو باید مقدار زیادی آب نوشیده و به دستشویی بروید تا باکتری ها از بدن خارج شوند.از جمله روش های موثر برای پیشگیری از عفونت ادراری: نوشیدن مقدار زیادی آب، ادرار کردن قبل و بعد از رابطه جنسی و شستن ناحیه تناسلی (از جلو به عقب) بعد از ادرار.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.