219

اعتیاد به تلفن همراه و دسترسی به اینترنت در 24 ساعت روز و هفت روز هفته ، توانایی به یاد آوری ساده ترین مسائل را در شما از بین برده و به از دست دادن حافظه منجر می شود.

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید شماره تلفن بهترین دوستتان را بدون جستجو در لیست تماس تلفن تان به یاد بیاورید؟ ایا برای به دست آوردن اطلاعات ساده به اینترنت وصل می شوید؟ اگر جوابتان مثبت است، پس به احتمال زیاد به فراموشی دیجیتال مبتلا می شوید.این پدیده به طور فزاینده ای در میان جوانان در حال رشد است، زیرا آنها از موبایل و اینترنت (و شبکه های اجتماعی) به عنوان بخشی از حافظه شان استفاده می کنند. افرادی که به دستگاه های الکترونیکی وابسته هستند، توانایی فکر کردن را از دست می دهند! طبق یک بررسی جدید در این زمینه، محققان متوجه شدند افرادی که بیش از اندازه به این دستگاه ها تکیه می کنند، از به یادآوری اطلاعات مهم درباره چیزهایی که دوست دارند ناتوان هستند. مثلا، از هر ده نفر، هفت نفر آنها نمی توانند شماره تلفن فرزندانشان را به یاد بیاورند.فقط نیمی از بزرگسالان می توانند فورا شماره تلفن ثابت منزلشان را زمانی که ده ساله بودند به یاد بیاورند. “دکتر سمیر پاریخ” (متخصص سلامت روان) می گوید: امروزه همه با اشاره انگشت یا کلیک روی گزینه جستجو به هر چیزی که بخواهند دسترسی دارند از این رو، احساس نیاز به یادآوری چیزی نمی کنند. همانطوری که به طور فزاینده ای به موبایل و رسانه های دیجیتال وابسته می شویم، کمتر به فرایندها و توانایی شناختی خود تکیه می کنیم. با گزینه های یادآوری، یادداشت، جزئیات تماس و حتی ذخیره پسوردها در دستگاه های الکترونیکی ، بیشتر تمایل داریم به “مموری کارت ها” تکیه کنیم تا حافظه خودمان.

5 نشانه فراموشی دیجیتال در شما:

-همه ی اطلاعات مورد نیازتان را در موبایل، لپ تاپ یا دیگر دستگاه های الکترونیکی دیگر ذخیره می کنید.-به جای انجام فعالیت های دیگر، زمان زیادی را صرف رسانه های دیجیتال می کنید.-از نظر اجتماعی غیر فعال هستید، و برای برقراری ارتباط با دیگران به سایت ها و شبکه های اجتماعی تکیه می کنید. این امر باعث عدم توانایی شما در تعامل حضوری می شود.-در بهره وری شما کاهش دیده می شود. اگر کارهایتان ناتمام می مانند، مسئولیت ها را فراموش می کنید و … پس وقت آن است که مقدار استفاده از گجت هایتان را بررسی کنید.-نمی توانید دنیا را بدون تکنولوژی تصور کرده و چند ساعت از روز را بدون موبایل، لپ تاپ، تبلت، اتصال به اینترنت وای فای و … بگذرانید.چگونه از بروز فراموشی دیجیتال پیشگیری کنیماجازه ندهید فناوری منبع استرس شما شود: در حالی که گفتن آن راحت تر از انجامش است، اما فناوری با تغییرات مداوم و افزایش تقاضا خیلی از افراد را ناتوان می کند.

انتخاب هوشمندانه:

از اینترنت برای پیشرفت در کارتان و به روز و همگام بودن با آخرین تغییرات در دنیا استفاده کنید. و البته از آن برای وقت کشی، مشاهده محتواهای بیهوده یا مزاحمت برای حریم شخصی دیگران استفاده نکنید.رابطه های مجازی را جایگزین رابطه های واقعی نکنید: ما زمان زیادی را صرف حفظ ارتباطات آنلاین و سطحی کرده و خیلی کم پیش می آید روی ارتباطات واقعی در زندگی سرمایه گذاری کنیم. حفظ تعادل بین این دو را یاد بگیرید.

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.