از قهرکردن های بی مورد و بی دلیل پرهیز کنید و نگذارید برای خودتان و همسرتان عادت شود!
شاید فکر می کنید، پایان کشمکش های زندگی تان را دیگر باید در خواب ببینید. مدتی است که تصمیم گرفته اید به قصه این تنش ها پایان دهید، اما هر کاری می کنید، اوضاع وخیم تر می شود. احساس می کنید چیزی که قدیمی ها از آن به عنوان نمک زندگی یاد می کردند، کمی طعم زندگی تان را شور کرده است.
دعوا و درگیریهای شدید و بینتیجه بالاخره رابطه زناشویی را ویران میکند. وقتی شریک رابطه یک چیز میخواهد و شما دنبال چیز دیگری هستید، جنگ روانی شروع میشود.
هر کدام تان یک گوشه میایستید، پشت یک دیوار فرضی سنگر میگیرید و بدون اینکه چیزی بشنوید، فقط میگویید و فریاد میزنید. هر کسی میخواهد پیروز میدان باشد. بخشیدن تنها جایی است که هر دوی شما را در یک موضع قرار میدهد اما این اتفاق نمیافتد تا زمانی که یکی از شما بالاخره دست از این مبارزه بردارد و از جنگ کنار برود. اما چه کار کنید، زمانی که تنشی ایجاد میشود،بتوانید پرچم صلح را بالا بگیرید و از آتش میدان مبارزه درامان بمانید.
عقب نشینی کنید
موقع تنش و درگیری شما میتوانید تصمیم بگیرید که هیچ فشاری به دیگری وارد نکنید. حتی اگر او به شما فشار آورد میتوانید موقعیت را ترک کنید تا زمانی که هر دو آرام تر شوید. هیچ کس نمیتواند در یک موقعیت فشار شما را گیر بیندازد، مگر اینکه خودتان این اجازه را بدهید.
روش تان را تغییر دهید
موقع دعوا همه آدمها با توانایی و انرژیهای هم میجنگند. اگر بتوانید انرژیتان را تغییر بدهید، دلیلی برای قرار گرفتن در موضع دفاعی برایتان وجود نخواهد داشت. با کمی سکوت و تحمل، به حرف طرف مقابل گوش بدهید. ببینید او به شما چه میگوید در این صورت شما میتوانید مسأله را از منظر او تماشا کنید. وقتی میخواهید واکنشی نشان بدهید صدایتان را پایین بیاورید. در این صورت آرامتر به نظر میرسید و دیگری هم سعی میکند به حرف تان گوش بدهد و سلاحش را زمین بگذارد.
خیلی از تنشها در ادامه تنشها و دعواهای قبلی رخ میدهند. شما یا نتوانستهاید مسأله را حل کنید و یا به فکر انتقام هستید. بهتر است، ببخشید و فراموش کنید
ارتباط موثر
برای اینکه حرف تان را بزنید از منطق استفاده کنید. کمی دورتر از احساسات و عواطفتان بایستید. عواطف منشا بالابردن سطح انرژی هستند. نتیجه این خواهد بود که طرف مقابل کمی آرام شده و از میدان جنگ دور شود. ارتباط راحت تر است و شما را از معرض جنگ و درگیری دور نگه میدارد. زمانی که بخواهید درباره دلایل بالاگرفتن بحث حرف بزنید، حتماً به این مسأله فکر خواهید کرد که چه چیزی باعث شعله ور شدن آتش خشمتان بوده است. روی دلایل خشم و ناراحتیتان تمرکز کنید.
پرخاشگری نکنید
خیلی وقتها بدون اینکه بفهمید قضیه از چه قرار است وارد یک بحث و درگیری جدی با همسرتان میشوید. این یعنی شما واکنش نامتناسب در برابر موضوعی نشان میدهید که حتی خودتان هم نمیدانید، دقیقاً چیست. به هم فرصت بدهید و سعی کنید مسأله را کاملا درک کنید. کمتر اتفاق میافتد که با علم به یک موضع باز هم به تنش و دعوا ادامه بدهید. خیلی از تنشها در ادامه تنشها و دعواهای قبلی رخ میدهند. شما یا نتوانستهاید مسأله را حل کنید و یا به فکر انتقام هستید. ببخشید، فراموش کنید.
زاویه دید تان را تغییر دهید
خیلی وقتها شما همه چیز یک رابطه را از نگاه خودتان بررسی میکنید. راجع به یک مسئله بحث می کنید، چون متوجه نیستید این موضوع میتواند برای شما تعریفی داشته باشد در حالی که دیگری برداشتی کاملا متفاوت از آن داشته باشد. از خودتان بیرون بیایید و جنبههای دیگری از موضوع را مشاهده کنید. شاید درک بهتری از احساس، افکار و رفتار دیگری پیدا کنید.
پرگویی نکنید
عجولانه قضاوت نکنید و در لحظه عصبانیت با نامزدتان یکی به دو نکنید. مطمئن باشید جواب های بدون فکری که در آن لحظه به او می دهید به شما آسیب خواهد زد. سعی کنید هیچ ردی از عصبانیت تان به جا نگذارید که بعداً علیه تان استفاده شود. اگر نمی توانید برای بیشتر فکر کردن چند روز صبر کنید، حداقل چند ساعتی سکوت کنید و روال طبیعی زندگی تان را طی کنید تا تصمیم بهتری بگیرید.
در محفل عمومی دعوا نکنید
صحبت های جدی را در خلوت تان مطرح کنید. حتی اگر تمام وجود شما خشم است و دوست دارید برای یک موضوع بجنگید، این دعوای زن و شوهری را علنی نکنید. بزرگترها هیچ وقت دعواهای شما را فراموش نمی کنند و حتی اگر به خوشبخت ترین زمان زندگی تان برسید، تصوری که در گذشته با دعواهایتان برایشان ساخته بودید، هیچ وقت محو نمی شود. پس مقابل دیگران از همسرتان یا زندگی مشترک تان گلایه نکنید.
زمان مسائل را حل می کند
مشکلات میان زوج ها گاه پیچیده و چند بعدی است، برای همین نباید انتظار داشت خیلی سریع حل شوند. باید بدانید یک مشکل ممکن است در چند ثانیه رقم بخورد، اما حل آن به چند هفته و چند ماه زمان نیاز داشته باشد. به خودتان و همسرتان زمان بدهید. این جمله را با خود تکرار کنید که «زمان می تواند شدیدترین عصبانیت ها را آرام کند.»
سعی کنید هیچ ردی از عصبانیت تان به جا نگذارید که بعداً علیه تان استفاده شود. اگر نمی توانید حداقل چند ساعتی سکوت کنید
خوب گوش کنید
همه ما دوست داریم شنیده شویم، اما همه ما بلد نیستیم گوش کنیم. دکتر ریوکین می گوید: یکی از مشکلات اساسی زوجین مشکل دار این است که آنها به حرف همدیگر گوش نمی دهند. وقتی خوب به طرف مقابل گوش ندهیم، فقط چیزهایی را می شنویم که دوست داریم، ممکن است از چند جمله طرف مقابل فقط یکی که ما را عصبانی می کند، بشنویم و آن وقت دچار خشم بیشتر شویم.
خانم ها لطفاً قهر نکنید
قهر کردن از شیوه هایی است که زنان بعد از جر و بحث به کار می گیرند که در واقع سنگین ترین نوع خشم همین قهر کردن است، زیرا قهر رابطه را به سمت سردی و سنگینی می کشاند.شما می توانید برای آرام شدن اوضاع زمان کوتاهی همسرتان را تنها بگذارید.
زمان آشتی کنان
آنچه بعد از مشاجره ها باید در نظر گرفت، زمان مناسب برای آشتی کردن است. زن و شوهر ابتدا باید به خود اجازه دهند تا هیجاناتشان فروکش کند، زیرا وقتی در اوج هیجانات هستند، رابطه بین قشر عالی مغز (کورتکس) با قسمت مغز میانی (مغز اولیه) قطع می شود که در این مواقع فرد رفتارهای بدون فکر انجام می دهد. در این اوقات هیچکدام از زوج ها نباید به آشتی کردن رو آورند بلکه باید به خود و همسرشان زمان دهند و خود را آرام کنند.
همه اینها فقط وقتی راهکار موثری است تا زمانی که وارد میدان مبارزه نشده باشید و آنها را انتخاب کنید. وگرنه در وسط دعوایی که به خشونت کشیده شده است گفتگوی موثر اتفاق نمیافتد،کمتر کسی قادر است از جنگیدن دست بکشد.